Peter slåss mot dinosaurier

1997 kom uppföljaren till 1993 succéfilm Jurassic Park. Uppföljaren hette The lost world: Jurassic Park. Nu skulle vi få göra ett nytt besök på Isla Nublar och förväntas så klart se en massa dinosaurier som springer fritt på ön sedan forskarna och deras gäster lyckades ta sig bort från ön i den första filmen. Det sker också, och vad som är kul är att Peter Stormare har en roll i filmen, som den hänsynslöse Dieter Stark.

Small apartments

Schweiz-fantasten Franklin (Matt Lucas) har hamnat i knipa. Han har "råkat" ta kål på hyresvärden mr Olivetti (Peter Stormare) och efter att ha funderat en stund och vägt olika sätt att göra sig av med liket så kommer han fram till att det bästa är nog att göra sig av med liket på natten. Sagt och gjort, en stund efter midnatt släpar Franklin ut liket, då insvept i ett tygstycke, och börjar färden mot sin bil och bagageutrymmet. Olyckligtvis så är grannen mr Allspice (James Caan) konstnär och är uppe på natten.

Intervju i PP3

Jag blev idag uppringd av riksradions program PP3 som undrade om jag kunde vara med och prata lite om dialoger på svenska i utländska filmproduktioner, vilket jag naturligtvis ställde upp på. Anledningen till ämnet är att nya Mission: Impossible-filmen som kommer i somras innehåll en scen med Rebecka Fergusson och Jens Hultén där de snackar svenska för att inte Tom Cruise rollfigur ska förstå något. (Källa: SvD)

Se upp för Ellie

Avsnitt: Dinner party

Ellie (Julia Louis-Dreyfus) har tänkt sig en stilla middag med sin syster, hennes man och Ellies nya pojkvän Ben (Darren Boyd) men det blir inte riktigt så. Systern har glömt bort det hela, Ben bjuder in veterinärgrannen Dr. Zimmerman (Don Lake) som är deppig över att han måste avliva en hund morgonen därpå och trots Ellies protester så bjuder Ben in Ingvar (Peter Stormare) också. Ingvar tackar ja och fortsätter med följande:

Minority report

I en scen besöker huvudpersonen John Anderton (Tom Cruise) Dr. Solomon (Peter Stormare), en skum illegal ögonläkare och hans sjuksköterska Greta van Eyck (Caroline Lagerfelt). Dessa två pratar svenska sins emellan. För att introducera Greta kläcker Dr Solomon ur sig följande harang:

Dr Solomon: "Greta kom ut nu, för fan, torka arslet, skynda på! Let me introduce my gorgeous assistent, miss van Eyck."

Windtalkers

I ett försök att kryssa för alla krigsfilmsklichéer så har manusförfattarna försett Ox Henderson (Christian Slater) med en rejäl portion framtidsvision - som naturligtvis påföljs av att Ox nästan direkt efter han berättat det sprängs i luften av en granat som trillar ner från fiendens frontlinje. Men som sagt, innan dess hinner han berätta vad han ska göra när kriget ,andra världskriget i det här fallet, är över och han kommit hem till USA igen:

Fargo

Tjugo minuter in i filmen, dödar Gaear Grimsrud (Peter Stormare) och Carl Showalter (Steve Buscemi) en polis på motorvägen och de råkar bli sedda av ett förbipasserande par i en bil som Gaear tar upp jakten på. Mitt i jakten, om man lyssnar noga, så hör man:

Gaear: "Djävla fitta..."

The lost world: Jurassic Park

Då Dieter Stark (Peter Stormare) irrar bort sig från gruppen på ön med urtidsödlorna så blir han anfallen av en massa små, ettriga ödlor som till slut blir hans död. En stund tidigare, då han avvärjer den första ödleattacken hör man följande ord:

"Helvetes jävla helvete! Jävla fan!"