Bild från filmen Small apartments

Small apartments

Schweiz-fantasten Franklin (Matt Lucas) har hamnat i knipa. Han har "råkat" ta kål på hyresvärden mr Olivetti (Peter Stormare) och efter att ha funderat en stund och vägt olika sätt att göra sig av med liket så kommer han fram till att det bästa är nog att göra sig av med liket på natten. Sagt och gjort, en stund efter midnatt släpar Franklin ut liket, då insvept i ett tygstycke, och börjar färden mot sin bil och bagageutrymmet. Olyckligtvis så är grannen mr Allspice (James Caan) konstnär och är uppe på natten. Han kommer ut och börjar prata med Franklin och på frågan vad fan Franklin håller på med så hasplar Franklin ur sig att han ska flytta... till Schweiz! Eftersom mr Allspice är trött på att höra Franklin tuta i ett alphorn då och då så blir han i det närmaste glad över att Franklin ska flytta.

Mr Allspice: "All right, well, listen. You have a great time in Sweden, all right?"
Franklin: "Switzerland."
Mr Allspice: "Same shit."
Franklin: "No, it's not the same shit. It's like two different shits, okay?"

Audio file

En hyresvärd som inte gör sitt jobb och som dessutom inte går att hitta blir ju förr eller senare något som polisen får ta tag i. Och det gör de. Polisen Burt Walnut (Billy Crystal) börjar fråga ut personerna som bor i lägenhetskomplexet, och när han pratar med mister Allspice så kommer Sverige på tal igen:

Burt: "When was the last time you saw him?"
Mr Allspice: "Saw who?"
Burt: "Olivetti."
Mr Allspice: "I didn't see him exactly, but I knew he was in there because, lot of noise, they were banging around like a couple wolverines wrestling. But then last night, I see that, that moron, he's packing. He said he's moving to Sweden or something."
Burt: "Would you mean Switzerland?"
Mr Allspice: "Sweden, Switzerland, wherever they think a giant elephant tusk is a musical instrument."

Audio file

 

Affisch för filmen Small apartments

Mr Cane

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.