Den falske Sherlock Holmes

Morris Flint (Hans Albers) och Macky McPherson (Heinz Rühmann) är två skojare som tar Sherlock Holmes och dr Watsons identiteter eftersom det passar dem bra, då och där. Det blir dock inte bättre än att de strax befinner sig i en härva där folk behöver Sherlocks skarpa hjärna. Morris och Macky försöker hålla näsan ovanför vattnet och det går ganska bra. Det har skett en stöld av ett gäng frimärken, bland annat två stycken till hör den svenska prinsen Sigurd, och excellensen Vangon (Hans Junkermann) nästan sliter sitt hår när Sherlock frågar honom om vem som äger de stulna frimärkena:

Sherlock Holmes: Incident at Victoria Falls

Sherlock Holmes (Christopher Lee) blir uppkallad till brittiske kungen och blir mer eller mindre beordrad att föra en värdefull diamant från Afrika till Storbritannien. Till sin hjälp har han sin ständige följeslagare Watson (Patrick Macnee). Sagt och gjort, de hoppar på en båt som tar dem ner till södra Afrika där de välkomnas av lord Millner (Hywell Williams) som tar dem på en rundvisning på ägorna. Bland andra gäster så stöter de på uppfinnaren Guglielmo Marconi (Steven Gurney) som är där för att dra trådar så man kan prata med båtar på avstånd.

Elementary

Avsnitt: Their last bow

Poliskaptenen Thomas Gregson (Aidan Quinn) har gått i pension och allas vår kluriga Sherlock Holmes (Jonny Lee Miller) har ombetts besöka honom på golfbanan. Dock tror Sherlock fel i sitt antagande att Thomas skulle stå och slå bollar på driving rangen, det är Thomas barnbarn som står där och slår bollar. Thomas jämför henne med, tydligen, den enda golferskan som är värd att nämna i sådana här sammanhang: Annika Sörenstam:

Förföljd till Alger

Sherlock Holmes (Basil Rathbone) och Watson (Nigel Bruce) har fått i uppdrag att skydda en prinsen av Rovenien på resa från England till södra Europa. När de ska gå ombord på flygplanet berättar premiärministrern (Frederick Worlock) att det blivit lite trubbel på vägen. Planet de hade tänkt använda sig av var trasigt och det som de fick i utbyte visar sig bara ha tre platser, så alla får inte plats. Ett annat förslag seglar dock snabbt upp, ett förslag som blir starten på en händelserik båtresa för samtliga inblandade.

Sherlock

Avsnitt: The six Thatchers

Sherlock (Benedict Cumberbatch) är inte på sitt bästa humör. Hans ärkefiende och egentligen riktiga utmaning, James Moriarty, är död och Sherlock sitter nu med, i hans ögon, undermåliga fall och klienter. Klienten Mr. Kingsley (Neal Barry) har sökt Sherlocks hjälp och får ett svar på sin fråga. Men när han insinuerar att Sherlocks slutledningsförmåga inte var så klockren som han hade trott tar det hus i helvete och Sherlock kör därpå över Mr. Kingsley, så att säga:

Elementary

Avsnitt: Blood is thicker

En ung kvinna mördas och misstankarna leder Sherlock (Jonny Lee Miller) och hans assistent Joan Watson (Lucy Liu) till en miljadärs privata våning. Väningen är ju dock privat, men tack vare Sherlocks kontakter och kopplingar så löser det sig. På ett väldigt intressant sätt...