Collision

Avsnitt: 
Episode 2

En flerbilskrock på motorvägen A12 i Storbritannien gör att polisen John (Douglas Henshall) och Ann (Kate Ashfield) träffas efter att knappt ha pratat med varandra på över ett år. De går igenom olyckan minut för minut för att se vem som hade ansvaret för den inledande krocken, och vad som hände efter det. På poliskontoret har de en anslagstavla där de har små miniatyrer av bilarna och går igenom händelseförloppet samtidigt som de beskriver vilken bil som krockade med vad:

Ann: "Next Richard Reeves' silver Mercedes. Chauffeur in hospital, followed by a blue Volvo driven by Brian Edwards. He was travelling with his mother-in-law."
Lyssna på ljudklippet (73 kb)

Allt verkar dock inte helt riktigt med alla bilar och personerna i bilarna. I polisens garage, dit alla bilarna bogseras och gås igenom, står Derek (Frank Harper) och tar emot Ann när hon kommer dit. Ann ska hämta ett kuvert från en av de krockade bilarna, en Ford, men Derek trodde att hon kom dit för något helt annat.

Derek: "I thought you'd be here about the Volvo."
Ann: "Brian Edwards?"
Derek: "He walked away, passenger in critical."
Lyssna på ljudklippet (66 kb)

Och sista gången de nämner Volvo är när John och Ann är på den delen av vägen som krocken inträffade på och på plats går igenom vad som hände. John berättar för sig själv hur de olika bilarna krockade:

John: "Right. This is the Volvo."
Lyssna på ljudklippet (20 kb)

Collision, avsnittet Episode 2 (2009)
Originaltitel: Collision
Mr Cane