Bild från filmen The beaver

The beaver

Walter Black (Mel Gibson) är djupt deprimerad. Hela hans liv går i svart och hela hans energi är så långt nere på noll att det enda han orkar göra är att sova. En dag får hans fru Meredith (Jodie Foster) nog och kastar ut honom. Ett av hans första ställen han stannar till på är en spritbutik och när han fyller bagaget med spritlådor får man se lite av hans prylar som kommit med från utkastningen från hemmet. En av prylarna är en bäver, en leksak som man sätter på sin hand och som man kan leka med och föreställa att den pratar.

Utkastad från sitt hem så tar Walter in på hotell. Med sig, från bagaget, har han tagit med sig bävern, som han från början, fick från en doktor i ett försök att använda den som ett terapidjur, att man skulle prata genom bävern och därigenom få en slags sköld.

På kvällen super Walter sig riktigt full och är på väg att hoppa från hotellets balkong, med bävern på sin vänstra underarm. Precis när Walter ska ta steget ut över kanten så hojtar bävern till och Walter blir så paff att han snubblar in i lägenheten och drar med sig en tjock-TV i fallet, en TV som landar på Walters huvud.

Dagen därpå är Bävern pratsam till max och Walter känner sig bättre, nu när Bävern slussar honom genom livet i stället för att Walter måste ta det ansvaret. Meredith, å andra sidan, visar inte samma förståelse och hänsyn när Walter kommer hem redan dagen efter, och nu med en Bäver på sin arm som man ska tilltala:

Meredith: "So... so this is some kind of a program?"
Walter/Bävern: "I'll fill that one. Yes, Meredith. The answer is yes. That is exactly what it is. I know it seems radical, but in cases like Walter's, cases where all else has been known to fail, it's proven quite effective. But if it's going to work, it's going to need your full support. It's very big in Sweden."

Audio file

Affisch för filmen The beaver

Johan, Jonas Larsson

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.