Something borrowed

I kompisgänget kring Darcy (Kate Hudson) och Rachel (Ginnifer Goodwin) rör sig pojkvänner, vänninor och deras kompisar. En av dessa som rör sig i de yttre cirklarna är Marcus (Steve Howey) som, enligt Rachel, är en haj, en som inte ger sig när det kommer till att uppvakta och springa efter tjejer. När kompisgänget är på en bar kommer Marcus fram till Rachel och deras dialog blir denna:

The beaver

Walter Black (Mel Gibson) är djupt deprimerad. Hela hans liv går i svart och hela hans energi är så långt nere på noll att det enda han orkar göra är att sova. En dag får hans fru Meredith (Jodie Foster) nog och kastar ut honom. Ett av hans första ställen han stannar till på är en spritbutik och när han fyller bagaget med spritlådor får man se lite av hans prylar som kommit med från utkastningen från hemmet. En av prylarna är en bäver, en leksak som man sätter på sin hand och som man kan leka med och föreställa att den pratar.

BoJack Horseman

Avsnitt: Yes and

Todd (med röst av Aaron Paul) går med i en improvisationsgrupp och på deras första möte får de syn på Copernicus, som inom improvisationskretsarna är lika känd som ... ja, som en svensk sportkändis!

Animalympics

Djuren ställer till med sina egna olympiska spel - Animalympics - och i ett av segmenten blir Bjorn Freeborg (röst av Michael Fremer) intervjuad av Brenda Springer (röst av Gilda Radner). Även om Sverige eller den riktiga regissörens namn nämns så är kopplingen till Ingmar Bergman och filmen "Det sjunde inseglet" så klockrena så det platsar för en rapport här på sajten:

Animal

Genetikforskaren Thomas Nielsen (Andreas Wilson) är på gränsen att hitta svaret på gåtan om människans aggressivitet, varför vissa är mördare och vissa inte. I sitt laboratorium har han lyckats, via ett modifierad virus, göra en aggressiv varg lugn som en filbunke. Vargen lyckas dock smita ut genom ett fönster och springer iväg till ett köpcentrum där han blir kompis med en liten kille. Folk blir alldeles galna och ringer efter en djurrättsorganisation som kommer och skjuter vargen med en bedövningspil. Nyheten kommer på TV och Thomas inser då att det är deras varg som har smitit ut.

Doktor Dolittle

Doktor Dolittle (Rex Harrison) ska ge sig ut och leta efter den enorma skära sjösnigeln. Han tar med sig sina vänner och ger sig iväg med ett stort fartyg. Under den första middagen, som består av sjögräspaj, frågar de vilken rutt de ska ta, vart de ska åka för att hitta snigeln. I äkta familjefilmsmanér säger Dolittle att de bör ta fram en atlas, på måfå slå upp en sida och åka till det land som finns på den sidan. Han berättar sedan hur han en gång lyckades åka till Saharaöknen fyra gånger på raken innan han upptäckte att resten av atlasens sidor var ihopgeggade med sylt.

Frasier

Avsnitt: Are you being served?

Niles (David Hyde Pierce) får en bunte skilsmässopapper från sin fru Maris för att skriva under. Han velar fram och tillbaka och det hela slutar med att han skickar tillbaks papprena med en lapp där han bönfaller Maris att ta tillbaks honom. Frasier (Kelsey Grammer) och Niles hittar sedan deras mors dagbok där hon har skrivit att Niles alltid viker sig. Han bestämmer sig där och då för att ta tillbaks pappren och skriva på dem. Eftersom han har kvar nycklarna till huset så går han och Frasier dit.

Deep blue sea

Långt ute till havs letar ett gäng forskare efter ett botemedel mot Alzheimers sjukdom. De har kommit på att om de förstorar hjärnan på hajar så kan de få ut större mängder av ett enzym som påverkar cancercellerna på ett jättebra sätt. Nackdelen med detta är att eftersom hajarnas hjärnor är förstorade så blir ju de livsfarliga firrarna smartare och vips så har du en ny version av Spielbergs klassiker. Russell Franklin (Samuel L. Jackson) kommer ut för att titta på projektet och då de går en runda nere bland alla dykgrejer så säger han plötsligt:

Ratz

Ödet spelar de unga vännerna Marci (Vanessa Lengies) och Summer (Caroline Elliott) ett spratt i den här Askungeinspirerade film. Deras vän Doris Trowbridge (Kathy Baker) har via en magisk ring önskat att två burråttor, Spike och Scooter, ska bli snygga pojkar som flickorna kan hänga ihop med. Doris lämnar av dem framför Summers hus och åker sedan iväg. Kvar står flickorna med två råttpojkar och en frågvis mamma. Hon kommer själv fram till att detta måste vara de två pojkarna hon läste om i tidningen:

Mamma Judy: "The foreign exchange students from ... Sweden?"

Ally McBeal

Avsnitt: It's my party

På tjejtoaletten kan man hitta det mesta, men Ally McBeal (Calista Flockhart) blir totalt överraskad när en grön groda hoppar upp i hennes hår under ett besök där inne. Allys skrik lockar till sig de flesta från kontoret, däribland grodans ägare John Cage (Peter MacNicol). Den påföljande konversationen låter så här: