Bild från filmen Deadpool

Deadpool

Wade Wilson (Ryan Reynolds) är legosoldat, en man som mördar för pengar, och som har den snabbaste munnen i hela världen. Nja, kanske inte världen, men USA i alla fall. Han släpper snabba och hysteriskt roliga kommentarer hela tiden. Tyvärr så drabbas han av cancer och livet känns som att det kommer att ta slut när som helst. 

Han blir dock kontaktad av en underhuggare till Ajax (Ed Skrein), en tvivelaktig person som har specialiserat sig på att på kemisk väg förändra folks DNA och kroppar och på så sätt tvinga fram mutant-förmågor. 

Wade lockas med löften om att få livet förlängt på ett eller annat sätt, och går med på det. Behandlingen är dock allt annat är trevlig, och det slutar med att hela Wades skinn blir förstört, det får en yta som om han råkat ut för en svår brandskada. I samma stund så kickar en mutant-förmåga igång och han blir odödlig - om en kroppsdel skärs av så växer den ut, om han blir träffad av en kula så läker kroppen med en gång. 

Men hans utseende gör att han döljer det bakom en mask och rappa one-liners, samt lämnar sin flickvän i fred och flyttar in med en blind kvinna - Al (Leslie Uggams) i hennes lilla källarkyffe. De har ett slags hatkärlekslägenhetsdelarförhållande och som ger upphov till en del roliga diskussioner med svenskanknytning:

Wade: "How's that Kullen coming along? IKEA doesn't assemble itself, you know."
Al: "You're telling me. I don't mind the Kullen. It's an improvement on the Hurdal."
Wade: "Please. Anything's an improvement over the Hurdal. I'd have taken an Hemnes or a Trysil over the Hurdal. Oh, no, I didn't get excited till I saw the Kullen."
Al: "Screw, please."
Wade: "Here? Now? Just kidding. I know it's been decades."
Al: "You'd be surprised."
Wade: "Pretty grossed out."
Al: "Ta... Da. I wish I never heard of Craigslist."
Wade: "And I quote, 'Looking for roommate, blind to life's imperfections. Must be good with hands.' Or would you rather I build the IKEA, and you pay rent?"

Audio file

Wade är ju inte helt lycklig över att han numera ser ut som en brandskadad julskinka, och gör sitt bästa för att hitta Ajax och därigenom hämnas på honom. Ajax inser detta och bestämmer sig för att ha trumf på hand - han kidnappar Wades flickvän, vilket naturligtvis gör Wade så in i h-vete förbannad och bestämmer för att göra upp med honom en gång för alla. Han och kompisen Weasel (T.J. Miller) samlar in alla vapen i lägenheten - vilket är en hel del - och Al hjälper till så gott hon kan, vilket för in diskussionen på IKEA-prylar igen.

Wade: "Hey, hey, careful with that, Ronnie Milsap! We're downrange."
Al: "I was gonna spend the night assembling the Borje, but this is holding my interest."
Wade: "I told you, we're going with the Urvaj, not the Borje. Get it through your head or get out of fuck town."
Al: "Shit."

Audio file

För er som inte känner till det så är Ronnie Milsap en amerikansk artist som varit blind sedan födseln.

En skärmdump från filmen visar när Al bygger ihop Kullen, som sedan trillar sönder.

Affisch för filmen Deadpool

Fredrik Ekman

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.