Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

I andras ögon

Castella (Jean-Pierre Bacri) äger en lastbilsfirma i Rouen och har bestämt sig, på andras inrådan, att lära sig lite engelska. Skådespelerskan Clara (Anne Alvaro) kommer till hans kontor för att undervisa honom, men den motstridiga Castella ger upp efter bara ett litet samtal och säger att han ska fundera på om han vill ha henne som lärare. Samma kväll går Castella och hans fru på teater och på scenen ser han åter igen Clara i en av huvudrollerna. Han faller pladask och redan nästa dag söker han upp henne igen och ber att få ha henne som lärare. Han närmar sig mer och mer, till sist på gränsen till klängigt och moraliskt fel. Vid ett tillfälle följer han med Clara och hennes kulturella vänner till ett café. Eftersom Castella kommer från "överklassen" och knappt vet något om kultur passar Claras kulturella vänner på att skoja med honom. När Castella föreslår att de bör spela med i komedier och inte dystra tragedier så säger de följande:

Kollega1: "Ah, avec Ibsen. Il peut mourir de la rire."
Castella: "Avec? Avec qui?"
Kollega 2: "Ibsen."
Castella: "Ah Ibsen. Il est drôle."
Antoine: "Très sort de comic norvegian."
Kollega 3: "Il y a un autre ce que trés trés drôle - c'est Strindberg."
Kollega 4: "Ah. Stig Dagerman."
Kollega 5: "Lars Norén."
Lyssna på ljudklippet (26 kb)

Clara går sedan in och bryter och berättar att de författarna och dramatikerna inte på något sätt är komiska utan riktigt djupa.

Affisch för filmen I andras ögon

Helena Gustafsson, Jens Riis

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.