Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

Panik!

Forskaren Stephen Sorenson (Dana Andrews) har en dröm, och den drömmen är att borra sig ner i jordens inre för att komma åt det otroligt heta magman. Tanken är att föra upp magman till jordens yte under kontrollerade former och med hjälp av värmen utvinna energi så vi slipper använda oss av fossila bränslen. Projektet har kommit långt, men när arbetarna och forskarna borrat sig ner till manteln blev det stopp. Den är för hård för att borra sig igenom och därför kommer Stephen på att de skulle kunna penetrera manteln med hjälp av en kärnvapenmissil, riktad ner i borrhålet. En grupp militärer och statsmän kallas till borrningsstationen för att ta ställning till om de kan tillåta en sådan process. Lägligt nog har Stephen sett till att hans assistent, Ted Rampion (Kieron Moore) som anser att en sådan kraftfull penetrering kommer att innebära slutet för vår jord, är någon annanstans och Stephen får efter några dagar besked om att han kan använda sig av kärnkraft för att komma ner till magman. När Ted kommer tillbaks till borrningsstationen inser han att han blivit förd bakom ljuset och ställer Stephen till svars:

Ted: "You had to get me out of the way. You weren't taking any chances."
Stephen: "No. No. I just didn't want the commissioners to become involved in a long drawn-out highly technical discussion, we just don't have the time."
Ted: "What's the hurry Stephen? Can't you wait for another Nobel prize?"
Lyssna på ljudklippet (94 kb)

Affisch för filmen Panik!

Björn Tarras

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.