Yesterday

Jack Malik (Himesh Patel) har ambitionen att bli en stor artist, men lyckas inte riktigt slå sig fram och slå igenom - förrän ett udda världsfenomen gör att några brittiska popband försvinner från historien - däribland Beatles. Jack kommer ihåg deras låtar, börjar spela dem och när Ed Sheeran (spelad av honom själv) får höra hans sånger tar karriären fart. Ed tar med Jack som förband på hans Europa-turné och efter det snurrar världen bara snabbare. På Eds privatplan som ska ta dem från ställe A till ställe B så får man för ett ögonblick se en karta där Sveriges huvudstad finns med. 

Hjälp!

En kvinna ska offras till den onde guden Kahili. Hon ligger färdig på altaret, är rödmålad, och allt är klart för offrandet. Men när prästen ska hugga kniven i offret upptäcker de att hon inte har den speciella offerringen på sig! Det visar sig efter lite undersökningar att Ringo Starr har fått ringen skickad till sig av en beundrarinna. Nu börjar sekten jaga Ringo med rödfärg och långa knivar, för att få sitt offer. Ringo söker upp två vetenskapsmän som ska hjälpa honom att få av sig ringen, eftersom den sitter fast på fingret.

Gul, gul, gul är vår undervattningsbåt

Den klassiska Beatles-filmen, som faktiskt hette så här när den kom upp på svenska biografer mot slutet av 1960-talet, innehåller två svenska saker. Dels har vi en bit i sången Yellow Submarine där det i mitten plötsligt hörs följande bland lite annat:

Röst: "Full speed ahead, mister Barkley, full speed ahead."
Röst2: "Nu fortsätter vi resan."

Backbeat

I filmen, som handlar om f.d. Beatlesmedlemmen Stuart Sutcliffes liv, förs detta samtal mellan John Lennon (Ian Hart) och Stuart (Steven Dorff):

Stuart: "I like the blond. But I prefere the brunette."
John: "Yeah, but blondes have more fun."
Stuart: "Who says?"
John: "Swedes."