Bild från filmen Hjälp

Hjälp!

En kvinna ska offras till den onde guden Kahili. Hon ligger färdig på altaret, är rödmålad, och allt är klart för offrandet. Men när prästen ska hugga kniven i offret upptäcker de att hon inte har den speciella offerringen på sig! Det visar sig efter lite undersökningar att Ringo Starr har fått ringen skickad till sig av en beundrarinna. Nu börjar sekten jaga Ringo med rödfärg och långa knivar, för att få sitt offer. Ringo söker upp två vetenskapsmän som ska hjälpa honom att få av sig ringen, eftersom den sitter fast på fingret. Efter några misslyckade försök ändrar vetenskapsmännen uppfattning och vill också ha ringen eftersom den verkar vara oförstörbar. Med den kan de bli världsberömda på det vetenskapliga fältet! Ringos liv är nu dubbelt i fara och han flyr än en gång. Mot slutet av filmen är Ringo fängslad på en båt där vetenskapsmännen på kirurgisk väg ska avlägsna fingret och ringen, men Ringo får hjälp av en tjej som kommer med en väldigt speciell juice som utvunnits av en speciell orkidé. Vetenskapsmannen Tiberius Foot (Victor Spinetti) med sin medhjälpare Algernon (Roy Kinnear) blir helt till sig och följande diskussion utspelar sig i närheten av Ringo:

Tiberius Foot: "Sir Tiberius Foot-juice!"
Tjej: "But the ring?"
Tiberius Foot: "The ring? Who needs the ring, now when I have this? You know what this is, Algernon?"
Algernon: "Is a Webley..."
Tiberius Foot: "It's a Nobel prize-juice. Set sail for home, for England, the jewel set in a silver sea, the government in the palm of my hand."

Audio file

Affisch för filmen Hjälp

Thomas E

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.