Nattbåt till Dublin

Andra världskriget. Kapprustningen för att vinna kriget pågår på flera fronter. En av fronterna utspelas på Irland dit en svensk forskare, dr Hansen (Martin Miller), förts för att forska på hur man ska skapa atombomben som ska sätta stopp för kriget.

Crimson force

Kapten Baskin (C. Thomas Howell), med företaget Xychord i ryggen, har med sig en skara människor på första bemannade rymdresan till Mars och när de landar inser de snabbt att de inte är ensamma på planeten och att de har hamnat mitt i ett inbördeskrig. Baskin och forskaren Baudin (Jeff Gimble) är ute och undersöker terrängen när de hittar något som mars-människorna byggt upp. På ett inte så snällt sätt ber Baskin Baudin att ta lite prover:

Eureka

Avsnitt: Smarter Carter

Allisons (Salli Richardson-Whitfield) bror Marcus (Dondre Whitfield) är och hälsar på sin syster, och eftersom han är en framstående forskare, precis som Allison, är han enormt känd. När de är ute på en rundtur i staden Eureka och på forskningscentrat flockar sig forskarna runt honom och vill ha hans autograf. En ung forskare (Erin Simms) berättar följande:

Hotet

Innevånarna i en liten stad i Nevadaöknen dör utan någon förklaring och den amerikanska militären rycker in. De kallar in ett gäng forskare som ska undersöka varför befolkningen bara har dött, knall och fall. Bland dem finns Jeremy Stone (Arthur Hill), som har ett eget forskningslabb och som berättat för amerikanska regeringen att det är tillräckligt avancerat för att undersöka dylika situationer. I en diskussion i ett senatsutskott stöts och blöts det huruvida Stone är att lita på.

Batman och Robin

Tidigt i filmen föreläser Batman (George Clooney) för Alfred (Michael Gough) och Robin (Chris O'Donnell) om hur Victor Fries (Arnold Schwarzenegger) blev den superskurk - Mr Freeze - han blev eftersom de just fått rejält med stryk av honom och hans kumpaner. De tittar på en inspelning från en övervakningskamera och Batman berättar:

Bakom stängda dörrar

Dr. Lawrence Myrick (Gene Hackman) har fått pris för sin forskning och på festen med sina närmsta hemma i huset så sitter några av familjens medlemmar och tittar på ett tv-program. Det handlar om råttor som fått ryggraden itusågad och sedan ihopsatt igen och att försöken har lyckats. Man får se en råttor som springer runt i motionshjul och simmar i små vattenbehållare medan speakerrösten säger följande:

A beautiful mind

När den schizofrene John Nash (Russel Crowe) avslutar en av sina föreläsningar på Princeton så närmas han av Thomas King (Austin Pendleton) som efter han har presenterat sig har följande replik:

Thomas: "My name is Thomas King."
John: "Thomas King."
Thomas: "Mmhmm. And I'm here to tell you that you've been considered for the Nobel Prize"

Splash

När Allen Bauer (Tom Hanks) på 60-talet var i 8-årsåldern var han en sommar med familjen på semester vid Cape Cod. Under en båtutflykt hoppade han i vattnet och fick där, under en kort stund, se en söt flicka, som han sedan aldrig har träffat igen. 20 år senare driver han och hans bror Freddie (John Candy) en distributionsfirma i New York. Allen mår dock inte bra, eftersom hans kärleksliv inte fungerar och efter att han senaste flickvän har lämnat honom gör han ett försök att under en våt kväll dränka sina sorger.