Mördartomaterna kommer tillbaka

Matt Stevens (George Clooney) jobbar på den lokala pizzerian och blir tillsagd av en av sina gäster att byta kanal på tjock-teven som står bakom disken. Han gör så efter att ha kollat med de andra gästerna lite snabbt, och vad som kommer upp är programmet "Full Contact" som rapporterar från seglingstävlingen America's Cup. En lite annorlunda cup dock, med tanke på hur tävlingen går till och vem som möter vem:

The american

Lönnmördaren Jack (George Clooney) har slagit sig ner i en stuga i ett vintrigt Sverige och lever en ganska skönt liv tillsammans med Ingrid (Irina Björklund), där det sköna livet innebär att älska framför en öppen eld, dricka vin, mysa och ta promenader i snön. På en av dessa promenader stöter de på två stycken andra lönnmördare och på bara några minuter förändras Jacks liv ganska radikalt. Han tar livet av de två lönnmördarna (den ena spelas av Björn Granath) och lämnar landet fort som attan.

Solaris

I nyinspelningen av Solaris kan man om man har riktigt bra ögon se en dekal från Dals-Ed i Dalsland med texten "Dals-Ed Mitt I Naturen" som sitter på utsidan av rymdskeppet Athena. Orsaken till detta är att svenskättlingen Glen Gustavsson jobbade på företaget som gjorde datoranimationerna och han fick i uppdrag att göra rymdskeppet Athena. Ur en tidningsartikel kommer förklaringen med Glens egna ord: "Jag fick måla ungefär fyrtio procent av Promethius och hela Athena. Det var ett jättearbete med ett par tusen textures så jag sökte i minnet för att komma på nya idéer.

Cityakuten

Avsnitt: Do one, teach one, kill one

Doug har lyckats ragga upp en av sina patienter, en finsk flygvärdinna vid namn Hulda. När Doug (George Clooney) och Mark (Anthony Edwards) kommer hem till Dougs lägenhet en kväll väntar Hulda där, spritt språngande naken och berättar att hon har tillagat följande rätt till Doug:

Doug: "The finns are remarkably unself concious."
Mark: "I see that."
Hulda: "I cooked you lutfisk."
Doug: "Great!"

Batman och Robin

Tidigt i filmen föreläser Batman (George Clooney) för Alfred (Michael Gough) och Robin (Chris O'Donnell) om hur Victor Fries (Arnold Schwarzenegger) blev den superskurk - Mr Freeze - han blev eftersom de just fått rejält med stryk av honom och hans kumpaner. De tittar på en inspelning från en övervakningskamera och Batman berättar: