Flugan

Andre Delambre (David Hedison) håller på och uppfinner en apparat som gör att man kan transportera sig, atom för atom, från ett ställe till ett annat. Han testar på ett marsvin och det funkar bra, så han går vidare med att sätta sig själv i maskinen och köra igång den. Det händer bara en liten sak, en fluga hamnar med i maskinen så Andres gener blandas med flugan och när han kommer ut ur maskinen har har ett stort flughuvud och en flughand. Och i maskinen finns en fluga med ett motsvarande utseende, med människohuvud och ett ben med en hand på.

Futurama

Avsnitt: The sting

Fry lyckas med konststycket att dö efter att ha blivit stucken en rymdgeting och Leela dränker sin sorg i rymdbinas honung. När hon somnar träffar hon Fry som i hennes dröm meddelar henne att han faktiskt lever och att de inte borde skickat ut honom i en kista i rymden. Leela är skeptisk och då kontrar Fry med att säga:

Fry: "Then I'll prove I'm alive! By telling you something only I could know. There's a surprise for you in my locker. I got it in a Swedish novelty shop before you left."

Starship troopers

I början av den här filmen spelas det en slags handbollsfotbollsmatch där ett par av huvudrollsinnehavarna får göra sig av med lite testosteron. Ett flertal gånger får man se hur de vrider på huvudet och visar att hjälmarna kommer från det svenska företaget JOFA.