Orphan black

Avsnitt: From dancing mice to psychopaths

Sarah Manning (Tatiana Maslany) upptäcker av en slump att hon är en klon och ju djupare hon gräver i detta faktum desto mer fakta och bevis hittar hon om en kapplöpning för att kontrollera stamcellsforskninmg och kloning i världen. I ena hörnan står företaget Neolution och i de andra ringhörnan finns organisationer som The Dyad Institute och en religiös sekt-liknande organisation som kallar sig själva för proletheans.

Orphan black

Avsnitt: The scandal of altruism

Sarah Manning (Tatiana Maslany) upptäcker en dag, av en ren slump, att hon har en tvillingsyster, och när hon börjar undersöka det visar det sig att det inte är en tvilling - utan en klon. Och att det finns många av henne. Bakom detta står ett företag som heter Neolution, och deras avsikter med kloningen är så klart inte helt renhåriga.

ReGenesis

Avsnitt: Spare parts

David Sandströms (Peter Outerbridge) dotter Lilith (Ellen/Elliot Page) har gått och blivit kär i Mick (Mark Rendall), som tyvärr är väldigt sjuk och är på väg att dö. Mick lutar åt att han inte har någon vanlig sjukdom utan är en av många människor som klonats och nu håller på att dö i en mystisk sjukdom som bara drabbar dessa klonerna. Lilith ber sin pappa om hjälp då han jobbar just med denna sjukdom. Som bevis för att Mick inte är född på vanligt sätt utan klonad visar hon sin pappa Mich födelsebevis samt Micks mammas dödsattest.