Bild från filmen Locked down

Locked down

Paxton (Chiwetel Ejiofor) och Linda (Anne Hathaway) har levt tillsammans de tio senaste åren, men en växande depression hos Paxton kör in en kniv mellan de båda. Men innan de hunnit flytta isär så kommer en pandemi i form av covid-19 och StorBritannien hamnar i lockdown. Tillsammans måste de uthärda varandra närhet trots att klyftan mellan dem ökar och blir mer och mer hätsk. Pandemin påverkar också ekonomi och marknader och för Linda betyder det att hon måste avskeda fem av sina närmaste kollegor på London-kontoret - via Skype! Hon samlar alla i samtalet för att släppa bomben, men innan hon kommer in på de tråkiga nyheterna så blir det lite inledningsprat med bland andra Melissa (Eva Röse) som Linda trodde var i Italien - men tji fick hon för Melissa är i ett land som tar lite lättare på pandemin och låter folk gå som de vill på gator och torg: Sverige!

Melissa: "Hi!"
Linda: "Uh, Melissa. Hey, how is Italy? I hear it's bad there."
Melissa: "No, I'm in Sweden."
Linda: "What?"
Melissa: "Look. You can go to bars here."
Linda: "Hmm. Is anybody obeying the rules?"
Lyssna på ljudklippet

En stund senare så befordras Linda och förväntas komma tillbaks till New York för att styra upp östkustens verksamhet. En av cheferna, faktiskt den som ger Linda det goda beskedet om befordringen, spelas av svenske skådisen Andreas Grant.

Affisch för filmen Locked down

Fredrik Ekman

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.