Bild från tv-serien Orphan black

Orphan black

Avsnitt: The scandal of altruism

Sarah Manning (Tatiana Maslany) upptäcker en dag, av en ren slump, att hon har en tvillingsyster, och när hon börjar undersöka det visar det sig att det inte är en tvilling - utan en klon. Och att det finns många av henne. Bakom detta står ett företag som heter Neolution, och deras avsikter med kloningen är så klart inte helt renhåriga.

En av alla kloner är Krystal, som jobbar på en skönhetssalong, och är inte den smartaste av alla kloner (till skillnad från Sarah som är både smart, och street-smart). Hon har dock lagt märke till att det är en viss person som börjat följa efter henne, och som hänger i närheten av hennes salong. Det är inte Sarah, utan hennes manlige motsvarighet Ira (som ocså är en klon). En annan som också har hållit koll på Krystal är Sarahs kompis Felix (Jordan Gavaris), och det har såklart stressat upp Krystal. Så till den milda grad att när hon möter honom hemma hos polisen Art Bell (Kevin Hanchard) så tar hennes reflexer över och hon attack-sprutar honom med tårgas. När det hela har lugnat ner sig försöker Felix och Art förklara situationen för Krystal på ett sätt som tilltalar henne - genom att ljuga om Neolution och antyda att det är sminkföretag som ligger bakom allt fuffens:

Krystal: "Aww, your poor skin."
Felix: "No, really, it's just a flesh wound."
Krystal: "I'm so bad."
Felix: "Look, Krystal. You need to know that you figured it out. It's all true. All of it. There is this dirty war being waged on stem-cell technology, trying to control it, that's all being orchestrated by the cosmetic companies."
Krystal: "I knew it."
Felix: "Yes. Yeah, all the big players are involved. Right, Art? Brightborn, Neolution..."
Krystal: "What's Neolution?"
Felix: "Ummm, uh..."
Art: "They're Swedish."
Felix: "Yes, quite European."
Krystal: "Oh, God."

Audio file

 

Affisch för tv-serien Orphan black

Adam Evertsson

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.