Now you see me

När illusionisterna Daniel Atlas (Jesse Eisenberg), Merritt McKinney (Woody Harrelson), Henley Reeves (Isla Fisher) och Jack Wilder (Dave Franco) med deras producent Arthur Tressler (Michael Caine) gjort storartad succé i las Vegas där de lyckas trolla bort en kubikmeter sedlar från ett bankvalv i Frankrike så vill naturligtvis hela världen prata om dem och med dem. Conan O'brien intervjuar dem via Skype, den svenska programvaran som skapades av Niklas Zennström, till exempel.

   

Bilar 2

Blixten McQueen (röst av Owen Wilson) blir utmanad att ge sig ut i världen på en internationell racertävling i tre delar - i Japan, Italien och Storbritannien. Han tar också med sig sin bäste vän Bärgarn (röst av Larry the Cable Guy). På plats i Tokyo, på den stora välkomstfesten inför loppet, finns också två brittiska spioner, Finn McMissile (röst av Michael Cane) och Holly Blinkers (röst av Emily Mortimer). De misstar Bärgarn för att vara en amerikansk spion.

Zulu

I Rorke's Drift i Natal är löjtnant Gonville Bromhead (Michael Caine) och löjtnant John Chard (Stanley Baker) utposterade och har nåtts av rykten att en annan av de engelska utposteringarna har attackerats av zulukrigare. De står och pratar utanför ett av de få hus de har byggt vid posteringen och i horisonten ser de en hästdroska komma farande mot lägret.

Austin Powers in Goldmember

I slutet av filmen pratar Austin Powers (Mike Myers) med sin pappa, Nigel Powers (Michael Caine) och då kommer följande lilla dialog upp:

Nigel: "What about your Swedish nanny, Helga?"
Austin: "Oh, yes, Helga."
Nigel: "Let's say I didn't hire her for the cooking..."