En sen kväll på McCool's

Randy (Matt Dillon) har fått sparken från sitt jobb som bartender och tillbringar merparten av sina dagar med att titta på TV. När hans flickvän Jewel (Liv Tyler) kommer hem och frågar hur hans dag varit berättar han just det, att han då och där sitter och tittar på slutet av en norsk film - en norsk film med svenska skådisar.

Olsenbanden och Dynamit-Harry

Egon Olsen (Arve Opsahl) bestämt sig för att lämna brottets bana och försörja sig genom hederligt arbete.  Den unga socialarbetaren Bodil Hansen (Kari Simonsen) ska hjälpa till att lotsa honom in i samhället och ser till så att han, och resten av ligan, får jobb på ett bryggeri. De får dock sparken sedan de har börjat leka med flaskorna och tappat lite väl många i golvet.

Strax därpå ser vi Egon, Benny (Sverre Holm) och Kjell (Carsten Byhring) sitta och dricka pilsner tillsammans med Bodil och Bennys bror Dynamitt-Harry (Harald Heide-Steen Jr.) och då låter replikerna så här:

Olsenbanden och guldstatyetten

I denna norska version av den danska filmen Olsenbanden genomför ligan en kupp där de stjäl en guldstatyett på samma sätt som Jönssonligan stjäl diamanten från Nationalmuseum i "Jönssonligan och den svarta diamanten". När de efteråt läser om kuppen i tidningen uttalar sig polischefen sig om att kuppen är för avancerad och fantasifull för att det ska kunna ligga norrmän bakom den. Då surnar Egon (Arve Opsahl) till:

Bara Bea

På måndagen berättar 16-åriga Anniken (Maria Brinch) att hon har haft sex. I tjejgänget i skolan är det nu bara Bea (Kaia Foss) som inte har gjort det och det ger henne otroligt ångest. På fikarasten senare pumpar Mia (Kamilla Grønli Hartvig) och Sara Anniken (Ida Thurman-Moe) på mer information:

Blade squad

Ett gäng unga poliser som begått mindre misstag i sin karriär har fått en sista chans inom kåren. De ska bli en ny specialstyrka som tar sig fram på rullskridskor och ha en jetmotor på ryggen så de vid speciella tillfällen verkligen kan få fart. I början av deras träningsperiod ska de göra en arrestering, men skurken sliter sig loss och springer därifrån - bara för att springa rakt ut framför en lastbil och dö. Skurkens bror Billy (Zach Ward) ser alltihopa och svär på att hämnas sin brors död.

Hjältarna från Telemarken

Tyskarna har under andra världskriget förlagt tillverkningen av tungt vatten till Telemark i Norge. Den norska motståndsrörelsen har ställt in sig på att förstöra fabriken för att förhindra att vattnet ska användas inom atombombsproduktionen. I täten går Knut Straud (Richard Harris) och Rolf Pedersen (Kirk Douglas) och tillsammans med ett mindre gäng frivilliga lyckas de ta sig in i fabriken och placera ut sprängladdningar. De förstör behållarna med tungt vatten och alla utom en undkommer tyskarnas kulor och väl samlade i en bergsklyfta säger Knut: