Simma lugnt, Larry

Avsnitt: Opening night

Larry David (spelad av just Larry David) har fått rollen som Max Bialystock i Mel Brooks musikal The Producers. Anledningen till att just han fick rollen är för att Brooks är väldigt trött på musikalen och vill att den ska floppa. Därför ger han huvudrollen till Larry som är en katastrof i det mesta han gör. Längs med Larry i sin roll som Max finns Leo Bloom som spelas av David Schwimmer och Ulla som spelas av Cady Huffman.

The producers

Idéen är underbar, hitta massa sponsorpengar för att sätta upp en pjäs på Broadway, hitta sedan en pjäs som kommer att floppa totalt, ta pengarna och stick. Max Bialystock (Nathan Lane) och Leo Blooms (Matthew Broderick) gör sitt bästa för att den ska floppa, och då behöver de ju en regissör som verkligen kommer att göra sitt värsta (!). De hittar Roger Elizabeth DeBris (Gary Beach) och i ett musikalnummer försöker de övertyga honom att bli deras regissör.

Det våras för Hitler

Max Bialystock (Zero Mostel) har en svensk sekreterare och då hon presenteras för Leo Bloom (Gene Wilder) så låter det så här:

Max: "Ulla, I want you to meet my associate and partner, mister Leo Bloom."
Ulla: "Goddag på dig."
Leo: "I beg your pardon."
Ulla: "Goddag på dig."