Parks and recreation

Avsnitt: The bubble

Chris Traeger (Rob Lowe) och Ben Wyatt (Adam Scott) har blivit utlokaliserade till den lilla kommunen Pawnee i Indiana för att styra upp saker och ting, till kommunanställda Leslie Knopes (Amy Poehler) förtret. Chris har hur mycket energi som helst och har ständigt nya idéer. En av hans idéer är att flytta ut avdelningschefen Ron Swanson (Nick Offerman) från hans kontor och sätta honom inuti ett cirkulärt skrivbord där han kan möta och svara på kommuninvånarnas frågor. En idé som han hämtat från Sverige tydligen...

Vita huset

Avsnitt: 100,000 airplanes

Journalisten Lisa Sherborne (Traylor Howard) följer Sam Seaborn (Rob Lowe) i stegen för att se vad som händer bakom kulisserna då presidenten håller ett tal till landet. Sam är inte helt förtjust i upplägget, men eftersom han får sina order uppifrån att han ska visa Lisa runt så accepterar han "uppdraget". Han lägger dock inte alltför många strån i kors för att hjälpa henne, och när de går för att ta en bit att äta på en känd restaurang i närheten utspelar sig följande konversation dem emellan:

Vita huset

Avsnitt: The lame duck congress

Våra hjältar i Vita Huset möter på motstånd då de försöker driva igenom ett förbud mot kärnvapentest runtom i världen. På ett möte sitter Sam (Rob Lowe) öga mot öga mot några motståndare till förbudet. Motståndarna räknar upp folk i och omkring Washington som är tycker att ett förbud mot kärnvapentest är en dålig idé. Sam kontrar då med följande:

Sam: "31 Nobel Laureates, the chairman of the joint chiefs, 150 countries on this planet, and 82% of people living in this one say the treaty makes the world a safer place."

Vita huset

Avsnitt: Take this sabbath day

Högsta domstolen i USA har beslutat att inte ge någon chans till överklagan gällande dödsstraffet på en fånge och han ska avrättas två dagar senare. Bobby Zane (Noah Emmerich) försöker redan på kvällen få tag på presidenten så att han kan stoppa avrättningen och han går genom sin gamla klasskamrat Sam Seaborn (Rob Lowe) för att underlätta det hela lite. Sam går med på att träffa Bobby samma kväll och deras diskussion blir lite hätsk. Sam anser att om högsta domstolen har sagt sitt kan inte presidenten göra så mycket just nu och Bobby är inte sen att anklaga presidenten: