The big bang theory

Avsnitt: The cognition regeneration

Leonard (Johnny Galecki), Sheldon (Jim Parsons), Howard (Simon Helberg) och Raj (Kunal Nayyar) förlorar stort mot ett gäng skolungar i ett onlinespel, och det gör att grabbarna börjar ifrågasätta sina liv och karriärer. Har de gjort rätt val, har de satsat på rätt saker och så vidare. Sheldon drar det hela till sin spets och blir - som vanligt - ganska outhärdlig, och Amy (Mayim Bialik) ryter ifrån vid ett tillfälle, något som hon sedan ber om ursäkt för:

Robot chicken

Avsnitt: Collateral damage in gang turf war

En av sketcherna i serien "Robot Chicken" tar sin början i Top Chef Sweden, där domarna försöker förklara var kockkampen består av. Blir aningen svårt när det bara är "svenska kockar" i köket.

What's your number?

Ally (Anna Faris) läser ett reportage om att man inte blir gift om man har sex med fler än 20 män. Hon är uppe i antalet 20 och försöker hitta en man bland de hon tidigare har träffat. Då hon dessutom träffar på en av sina gamla pojkvänner som har förändrats helt och hållet så börjar hon fundera på om någon av sina andra dejter och pojkvänner kanske har förändrats - till det bättre. Det är bara ett problem - hon hittar ingen av dem, trots enträget googlande.

Familjepappan

Avsnitt: The tan aquatic with Steve Zissou

Stewie Griffin har legat sex timmar i ett solarium och blivit röd som en ketchupflaska. En tid senare har han återfått sin normala färg och flagat av all solbränna. Dessvärre hittar han en leverfläck på sin annars så vita kropp, och han blir helt tokig av oro. Hunden Brian följer med Stewie till läkaren som tittar på fläcken och konstaterar att den visserligen ser ofarlig ut, men att det är bäst att vänta på testresultaten som kommer om ett par veckor. Stewie lugnas inte av detta utan är fortfarande uppskruvad.

Under belägring

Den militära kryssaren Missouri gör sin sista resa, och det gör att en hop leogsoldater ledda av före detta CIA-agenten William Strannix (Tommy Lee Jones) tar sig ombord för att stänga ner kryssaren och stjäla de plutoniumbestyckade långdistansrobotar som finns på kryssaren. Allt är välplanerat och ser ut att gå bra - tills det visar att kocken på kryssaren, Casey Ryback (Steven Segal) är en före detta Navy Seal och som inte lägger sig platt för dylika terrorister. Med hjälp av några ur besättningen ser han till att hålla terroristerna, med Strannix i spetsen, på mattan.

Mupparna

Avsnitt: Blandade avsnitt och sketcher

I teveserien och flertalet filmer finns Den svenske kocken med. Ett exempel på hur upphovsmannen Jim Henson tycker att svenska låter kan höras i det här ljudklippet från en sketch där kocken ska koka en hummer, som sedermera blir räddad av några mexikanska humrar som kommer in med pistolerna i högsta hugg. Samma sketch som omtalas i filmen Under belägring.

The Swedish chef: "..."