Tredje klotet från solen

Avsnitt: Just your average Dick

Dick (John Lithgow) inser att han skiljer sig från mängden, och inte bara han utan hela hans besättning, och han bestämmer sig för att de måste bli mer "medel" för att kunna smälta in bland det amerikanska folket. Sagt och gjort, de flyttar till en lägenhetskomplex, skaffar beiga kläder och läser John Grisham-noveller - sånt som alla amerikaner gör. De köper också lätt bruna möbler ifrån ett svenskt företag och när de sitter och försöker skruva samman bokhyllan så säger Tommy (Joseph Gordon-Levitt):

Tredje klotet från solen

Avsnitt: Dick vs. Strudwick

Dicks hatade kollega, Vincent Strudwick (Ron West), har skrivit en bok som har höjts till skyarna och som dessutom kommer att användas som lärobok på skolan. Dick (John Lithgow) är inte särskilt road, snarare fly förbannad, över Strudwicks berömmelse. Det blir inte bättre av att fyra stycken Nobelpristagare kommer och hälsar på och stryker runt på skolan. Nina (Simbi Khali), Dicks sekreterare, kommer fram och pratar med Dick om det hela:

Tredje klotet från solen

Avsnitt: Brains and eggs

Dick Solomon (John Lithgow) delar rum med sin kollega Mary Albright (Jane Curtin) på universitetet de undervisar vid. I seriens första avsnitt så har han parkerat på hennes p-plats och kan inte förstå varför hon är upprörd. Efter en stund käbbel kommer det fram att hon var tvungen att parkera två kilometer bort och Dick, i sitt utomjordiska tänkande, inser då att hon hade en bil som hon hade tänkt ställa på sin p-plats. Mary underrättar Dick då om följande:

Tredje klotet från solen

Avsnitt: Why Dickie can't teach

Tommy (Joseph Gordon-Levitt) sitter och väljer mellan att ansöka till antingen Princeton eller Pendleton, där hans pappa/kapten Dick (John Lithgow) jobbar och undervisar. Som jämförelse de två skolorna emellan förklarar Dick att Princeton serverar fiskpinnar på onsdagar och det gör Pendelton med. Alltså är de lika bra. Då blandar sig Sally (Kristen Johnston) in i leken: