The big bang theory

Avsnitt: The Cooper-Hofstadter polarization

Leonard (Johnny Galecki) hittar ett brev från lnstitute for Experimental Physics som undrar ifall Leonard och Sheldon (Jim Parsons) vill hålla ett föredrag på Topical Conference on Bose-Einstein Condensates. Det som är lite upprörande är att Leonard hittar detta brev i papperskorgen. Han frågar Sheldon hur det kommer sig att brevet hamnat där, och Sheldon menar att han tyckte att det var inte tillräckligt intressant. Leonard menar att han kanske hade velat hålla ett föredrag, även om Sheldon inte vill det. Diskussion fortsätter:

Matador

Avsnitt: New look

Detta är en fortsättning på handlingen i avsnittet ”Det går jo godt”.

Benjamin Buttons otroliga liv

Benjamin Button (Brad Pitt) lever ett otroligt liv. Han har en svår barndom, drabbad av svåra sjukdomar är han nära döden flera gånger, men överlever och ger sig ut för att upptäcka världen. När han beger sig ut så lovar han att skicka vykort hem till sin bästa vän Daisy Williams (Cate Blanchett) i USA och det gör han, han skickar vykort från vartenda ställe han besöker och jobbar på.

Suburban girl

Lantistjejen Brett (Sarah Michelle Gellar) är på väg rakt mot toppen på en av Manhattans mest populära tidningsredaktioner. Hon har stil, talang och ambitioner, men när det gäller privatlivet är karriären långt ifrån spikrak. Hon träffar dock Archie Knox (Alec Baldwin) som börjar uppvakta henne och det går långsamt upp för henne att hon är mer kär i honom än vad hon är kär i sin pojkvän. Tack och lov så har redan pojkvännen Jed (Chris Carmack) tagit ett steg i rätt riktning när det gäller att spjälka in något vasst i deras relation - han har varit i Sverige och nuppat en tjej där!

Mamma mia!

En självgående, ensamstående mor som äger ett litet hotell på en idyllisk, grekisk ö är på väg att släppa Sophie, dottern som hon själv uppfostrat. Inför brölloppet har Sophie (Amanda Seyfried) i hemlighet bjudit in tre egna gäster. I hopp om att få reda på vem hennes far är har hon nämligen bjudit in 3 män från sin mors förflutna...

I början av filmen ser man när hon går fram till en postlåda och lägger på breven, ett till England, ett till USA och ett till Sverige.

Historien fortsätter sedan i Mamma Mia - Here we go again!

In the bedroom

Filmtiteln till trots så befinner sig inte familjen Fowler enbart i sovrummet. De befinner sig bland annat i trädgården, på begravning, i källaren och i köket. Och det är när de är i köket som filmen verkligen kommer till sin rätt. I köket finns nämligen ett kylskåp som man bör titta lite närmare på ty där sitter nämligen ett vykort med en fin, svensk flagga på.

Spin City

Avsnitt: Family affair, part 2

I ett avsnitt i denna komediserie fantiserar Stuart Bondek (Alan Ruck) om en ambassadörspost i Sverige om han skulle avancera på kontoret. Då hans kollega James Hobert (Alexander Chaplin) undrar vad han skulle få ifall Stuart verkligen skulle avancera uppåt i hierarkin så svarar Stuart. Så här går hela konversationen: