Förälskad i Rom

Jack (Jesse Eisenberg) och Sally (Greta Gerwig) är ett par och bor i Rom. När Sallys nyss dumpade syster Monica (Ellen/Elliot Page) kommer på besök så skiftar relationsbalansen och en gnista uppstår mellan Jack och Monica. Bredvid Jack svärmar John (Alec Baldwin) som är en slags personifiering av Jacks samvete och Monica kan inte se John. 

Följande dialog utspelas mellan "Jack" (Jesse Eisenberg) och "Monica" (Elliot Page/EllenPage):

Fruar och äkta män

Gabriel (Woody Allen) och Judy Roth (Mia Farrow) har känt av att det börjat knaka i äktenskapet och under ett av deras gräl pendlar allt från kärlek till sex till storslagna hårda ord mellan de båda. När de har en av sina lite lugnare passager säger Gabriel följande:

Gabriel: "...we both couldn't sleep one night, remember and we found Wild Strawberries on cable we stayed up all night watching it?"

Manhattan

Yale (Michael Murphy) har ett lyckligt äktenskap men har ändå hittat en älskarinna och efter en kväll på krogen diskuterar han saken med din gode vän Isaac (Woody Allen). Isaac lyssnar en stund och kommer med lite inlägg, men säger sedan:

Isaac: "Listen, you shouldn't ask me for advice. When it comes to relationships with women, I'm the winner of the August Strindberg award".

Harry bit för bit

Harry Block (Woody Allen) sitter hos sin psykoterapeut och berättar att han är attraherad av varenda kvinna han träffar på, oavsett om det är i snabbköpet, på bussen eller hemma hos en kompis. Han vill hoppa i säng med dem på stört och sedan gå vidare till nästa. Harry raljerar om detta en bra stund och undrar ifall presidenten funderar på att dra över varenda kvinna han har träffat och fortsätter till en herre med rötter i ett avlångt land i norr:

Scener från en galleria

Nick Fifer (Woody Allen) och Deborah Fifer (Bette Midler) firar sin sextonde bröllopsdag och ska åka till den lokala gallerian för att inhandla lite grejer till middagsbjudningen på kvällen. De tar bilen och ställer den på ett av de enorma parkeringsplanen. Under tiden de är inne i gallerian kommer det fram att Nick har haft lite vänsterprassel varpå Deborah med all rätt kräver skilsmässa och sticker därifrån. Nick hinner upp henne när hon sitter i bilen och ska åka bort från gallerian. Han övertalar henne att komma med tillbaks in i gallerian för att diskutera det hela lite mer.

Bananas

Fielding Mellish (Woody Allen) blir hals över huvud förälskad i Nancy (Louise Lasser) och eftersom hon är väldigt politiskt aktiv så går Fielding med i demonstrationer och hjälper till vid politiska möten för att få henne att se honom. Hon berättar dock efter en stund att hon vill ha en man som inte är rädd för att peka med hela handen, att kunna leda ett helt folk. Fielding åker då till San Marcos där han går med på rebellernas sida och kämpar på deras sida. Detta engagemang slutar så småningom med att Fielding blir landets nya president och får naturligtvis Nancy i slutändan.

Hollywood ending

Den avlagde regissören Val Waxman (Woody Allen) och hans flickvän Lori Fox (Debra Messing) har en liten grillfest på deras bakgård i New York där ämnet Alfred Hitchcock kommer upp. En av gästerna frågar Val vad han tycker om filmen 'Notorious' och då börjar han rabbla:

Annie Hall

Alvy Singer (Woody Allen) är ihop med Annie Hall (Diane Keaton) och de ska i början av filmen gå på bio och se Ingmar Bergmans film "Ansikte mot ansikte". Annie är sen till biografen och de missar därför början på filmen vilket leder till följande diskussion i faojén: