Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

Sliders

Avsnitt: Post traumatic slide syndrome

Efter 18 månaders hoppande fram och tillbaks mellan olika dimensioner på grund av upptäckten av en portal i början av serien kommer Quinn (Jerry O'Connell) och hans vänner äntligen hem till rätt värld. Professor Arturo (John Rhys-Davies) ser dock möjligheterna till att bli riktigt känd och det tar bara ett par dagar innan han har kontaktat medierna och presenterat portalupptäckten som något han har hittat på. Det visar sig lite senare att de inte alls kommit hem, utan kommit hem till en värld som till 99,9% är likadan som den de lämnade. Därför träffar de sina kopior i den världen och Arturo råkar verkligen illa ut då hans kopia kidnappar honom för att vända allt till sin egen fördel, och det är den "falske" Arturo som har kontaktat pressen. Quinn och gänget hittar den riktiga Arturo fastbunden i källaren i den falske Arturos hus och där berättar han allt om kidnappningen och varför den falske Arturo gjorde det:

Arturo: "That scoundrel. That intellectual (?) nave wanted me to win his Nobel for him!"
Lyssna på ljudklippet (32 kb)

När de senare i avsnittet, med hjälp av den timer som berättar när portalen öppnas, ska hoppa in i portalen kommer den falske Arturo och försöker mixtra sig med i hoppet. Den riktige Arturo sätter dock stopp för det genom att brotta ner honom, men innan dess får vi reda på varför han så gärna vill hänga på gänget till en annan dimension:

Kathleen: "Why does he want to slide with us?"
Arturo: "Because without the timer he can't get a Nobel prize!"
Lyssna på ljudklippet (41 kb)

Affisch för tv-serien Sliders

Adam Evertsson

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.