Bild från filmen Hotet

Hotet

Innevånarna i en liten stad i Nevadaöknen dör utan någon förklaring och den amerikanska militären rycker in. De kallar in ett gäng forskare som ska undersöka varför befolkningen bara har dött, knall och fall. Bland dem finns Jeremy Stone (Arthur Hill), som har ett eget forskningslabb och som berättat för amerikanska regeringen att det är tillräckligt avancerat för att undersöka dylika situationer. I en diskussion i ett senatsutskott stöts och blöts det huruvida Stone är att lita på. En av medlemmarna är negativ till honom, men senator McKenzie (David McLean) är mer positivt inställd, vilket han också berättar:

McKenzie "I disagree with the senator from Vermont. Dr. Stone, a Nobel Prize winner, twice president of the National Academy of Sciences, is well known here in Washington."

Audio file

Det faller över till fördel för Stone, och forskarna kan sätta igång med att undersöka vad som har hänt. Det visar sig att en rymdsond har dumpit ner mitt i stan, och den tas in för undersökning. De upptäcker snabbt att det är något med sonden som gör att levande varelser dör snabbt och utan förvarning. De sätter en kamera på sonden som kollar av ifall det finns något virus eller liknande på ytan, men inget hittas. Stone vill scanna hela utsidan först, och sedan insidan, men hans kollega Ruth (Kate Reid) vill börja med insidan. Det blir en diskussion, men Stone propsar på att de ska börja på utsidan och han får sin vilja igenom. Dock är Ruth lite sur på honom, vilket kommer upp då forskaren Charles (David Wayne) ropar över interntelefonen:

Charles: "What have you found?"
Ruth: "So far nothing. Our Nobel laureate here won't scan on the inside because he says..."
Stone: "All right, Ruth."

Audio file

Affisch för filmen Hotet

Adam Evertsson

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.