Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

Aberdeen

Alkoholiserade Tomas (Stellan Skarsgård) och hans dotter Kaisa (Lena Headey) ska åka till Aberdeen eftersom Kaisas mor ligger för döden. Tomas och Kaisa har inte haft någon större kontakt under åren som gått men under resans gång kommer de varandra närmre. När de är på sjukhuset och hälsar på modern så gör de dock ett DNA-test eftersom modern har antytt att Tomas inte är far till Kaisa. I slutet så tar Tomas på sig skulden för att polisen hittar knark i deras bil som tillhörde Kaisa. Tomas hamnar i fängelse, och när Kaisa hälsar på honom och berättar att han inte hennes pappa så dansar de till sången Cecilia Lind av Cornelis Vreeswijk. Filmen avslutas med den låten. Cornelius röst hörs i bakgrunden och under eftertexterna spelas orginallåten.

Tomas: "Hon dansar och blundar så nära intill, hon följer i dansen precis vart han vill. Han för och hon följer lätt som en vind, men säg varför rodnar Cecilia Lind."

Audio file

Affisch för filmen Aberdeen

Johan Ahlstedt

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.