Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

Beach

När Richard (Leonardo DiCaprio) kommer fram till ön med den sägenomspunna stranden och kollektivet som finns där så presenteras för biopubliken några av de som bor där. Det visar sig då att tre utan innevånarna kommer från ett avlångt land i Norden:

Richard: "There were the Swedes: Christo, Sven and Karl."

Audio file

Fram emot slutet av filmen så råkar Christo (Staffan Kihlbom) ut för ett hajanfall. Han blir biten ganska rejält och då Sal (Tilda Swinton), ledaren för kollektivet, berättar för honom att de kan inte ta dig till en doktor utan att han själv måste lämna kollektivet och ge sig in till civilisationen igen så mumlar och svamlar han ungefär så här:

Christo: "Nej, det går inte. Jag går inte i vattnet en gång till! Läkaren måste komma hit!"
Sal: "What's he saying?"
Någon annan: "He says that we are to bring him here for him. He won't go near the water."
Christo: "Läkaren måste komma hit!"
Sal: "Well, I understand that..."

Audio file

Ledaren går inte med på att hämta dit doktorn, och det slutar med att Christo blir utesluten ur kollektivet och dör senare i ett tält en bra bit bort från lägret. Karl och Sten spelas i filmen av Jukka Hiltunen och Magnus Lindgren.

Affisch för filmen Beach

Ninja Lindquist, F, Ana Maria Lindkvist, Peter Ekstam, CTham, Ulrika Selander. Tack till Johan Zeke Svensson för ljudklippen.

Kommentarer

Jag såg filmen igår. Finns det inte mer svenska? När han dör på slutet, säger han inte en del då? När han begravs så säger fransmannen "Jag älskar dig Sten".

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.