Scrubs

Avsnitt: My new old friend

Hypokondrikern mr Corman (Richard Kind) är en ständig besökare på sjukhuset Sacred Heart och ingen tror nånsin på honom. Tills en dag då han faktiskt visar symptom som verkar misstänksamma och det visar sig att han har cancer. Läkaren Perry Cox (John C. McGinley) tillsammans med onkologen Dr. Zeltzer (Bob Clendenin), som har lite dåligt självförtroende, levererar de dåliga nyheterna:

Vingar ovan molnen

Piloterna Joe Blake (Fred MacMurray), Tim Griffin (Regis Toomey) och Swede Larson (Louis Jean Heydt) är en trio som är svår att slå isär, de har till och med matchande cigarettetuier. De har jobbat ihop sedan länge och under kriget som nu rasar i världen under 1940-talets första hälft har de mycket att stå i. Swede har dock något stort på gång - han har hittat en blåögd skönhet i Cleveland och ska snart gifta sig. Hans kompisar Joe och Tim förstår dock inte varför han gör det:

Frankenhooker

Elektrikern Jeffrey (James Lorinz) pysslar med medicinska experiment på fritiden och kallar sig själv för bio-elektriker. När hans blivande fru Elizabeth (Patty Mullen) tragiskt omkommer i en olycka som inkluderar en radiostyrd gräsklippare så slår det slint i skallen på Jeffrey. Han samlar upp de delar kroppen som förblev hyggligt intakta - huvudet, en fot, en arm, ett finger. Han fortsätter sedan experimentera för den mänskliga kroppen och tror sig sedan ha kommit på lösningen med att få död mänsklig vävnad att få liv igen - precis som doktor Frankenstein något århundrade tidigare.

Nip/Tuck

Avsnitt: Kiki

Matt McNamara (John Hensley) har, genom ödets alla nycker, fått reda på att den kvinna han älskade över allt annat på jorden och som har lämnat honom, är en manlig transsexuell som genomgått en könsoperation. Detta gör honom väldigt arg inombords och går till en bar för transsexuella för att ragga upp någon där, och sedan släppa ut sin ilska medelst påpuckling. Vid baren beställer han något för att smälta in:

Matt: "Uh, can I get a Absolut martini straight up?"

Agent Smart - igen

Avsnitt: Liver Let Die

Avsnittet börjar med att Max Smart (Don Adams), informerar agent Zach Smart (Andy Dick) och agent 66 (Elaine Hendrix) om att CONTROL:s fiendeorganisation på sista tiden har köpt tio sjukhus, det senaste i Washington DC. Deras uppdrag är att ta sig in på detta sjukhus, genom att vara utklädda till de två nya kirurger, som KAOS har anställt. Max visar dem på bild och berättar vilka de är. Den kvinnliga har ett namn, som dock är lite svårt att uttala:

Max: "Doctors Lasky and Heinfeld... Heinman... Heinberg... She's Swedish."

Scrubs

Avsnitt: My best laid plans

Doktor Elliot (Sarah Chalke) trakasseras ljudligt av sin kollega Perry Cox (John C. McGinley), men städaren (Neil Flynn) bevittnar det hela och träder in som Elliots räddare (eftersom han i några avsnitt tidigare fått uppfattningen att Elliot är förtjust i honom). Diskussionen blir som följer, och som äpplet på moset visar man med en svensk bil hur fint och komplett familjelivet kan bli:

American dad!

Avsnitt: Finances with wolves

Det lokala köpcentrat ska expandera och en stor del skog får stryka på foten (eller ska det vara roten?) för att få plats för parkeringsplatser och själva utbyggnaden. Dottern Hayley accepterar inte denna våldtäkt på naturen som hon kallar det, och gör sitt för att stoppa det hela - hon ska trycka in en banan i avgasröret på en av grävskoporna. När hon har gjort detta kommer ett gäng naturaktivister ut från under en buske och deras ledare Arborius tar till orda:

M*A*S*H

Avsnitt: Inga

Det kommer en svensk sjuksköterska på besök i lägret och Hawkeye (Alan Alda) är upphetsad över nyheten. BJ Hunnicut (Mike Farrell) och Charles Winchester (David Ogden Stiers) kommer in i duschtältet där Hawkeye står och skrubbar sig. Han berättar nyheten för dem:

Beach

När Richard (Leonardo DiCaprio) kommer fram till ön med den sägenomspunna stranden och kollektivet som finns där så presenteras för biopubliken några av de som bor där. Det visar sig då att tre utan innevånarna kommer från ett avlångt land i Norden:

Richard: "There were the Swedes: Christo, Sven and Karl."