Bild från filmen Bio-Dome

Bio-Dome

Bud Macintosh (Pauly Shore) och Doyle Johnson (Stephen Baldwin) lever ett flum-liv där de i stort sett inte gör något annat än bara leker sig igenom livet. Deras miljömedvetna flickvänner säger en dag att de har fått nog, att Bud och Doyle inte bryr sig om naturen och att detta är en av orsakerna till att de lämnar dem. För att få dagen att gå åker de båda ut till, vad de tror är, ett nytt köpcentrum. I själva verket är detta ett Bio-Dome, ett experiment där sex stycken forskare ska vara instängda i en tillsluten miljö och se till att allt går runt av sig självt där inne. Bud och Doyle lyckas bli instängda där inne och eftersom dörren är låst och inte kan öppnas på ett helt år så är de innestängda med forskarna i 365 dagar. De lyckas naturligtvis förstöra det mesta där inne och hittar även en nyckel så de kan släppa in en massa folk och ha en rejäl fest inne i Bio-dome. Även deras ex-tjejer hittar dit och förklarar för Bud och Doyle att de har förstört hela Bio-Dome. Forskarna är redo att kasta in handduken och lämna puppan men då får Bud och Doyle dåligt samvete, låser och sväljer nyckeln. Här ska allting bli okej igen tycker de och får med sig forskarna på sin plan - att fixa till miljön i puppan. Utanför rapporterar ett nyhetsprogram där investeraren Leaky (Henry Gibson) försöker snacka allvar med forskarna, Bud och Doyle om att de kan dö där inne på grund av den låga syrenivån. I bakgrunden härjar en massa miljömedvetna ungdomar som har gjort töntarna till sina gudar och där är det en tjej som avbryter journalisten Joachim West (Butch McCain):

Joachim: "Aries, the Bio-Dome scientists are refusing to leave the world they destroyed."
Tjej i bakgrunden: "Bud and Doyle, l love you!"
Monique: "A standoff?"
Joachim: "Hold it. There´s Mr. Leaky the project´s principal investor."
Tjej i bakgrunden: "l studied chemistry in Sweden!"
Tjej i bakgrunden: "l can lick my back!"
Leaky: "All l can say right now is we´re still negotiating. We´re trying to keep them aware of the dangerously low level of oxygen inside. That´s all for now."

Audio file

 

Affisch för filmen Bio-Dome

Erik Adling

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.