Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

Confidence

Jake Vig (Edward Burns) är en fifflare som är expert på att lura av folk stora summor pengar. När hans vän och kollega blir mördad av maffiagangstern Winston King (Dustin Hoffman) inser Jake att deras senaste offer inte var vem som helst utan en av Winstons anställda. För att hålla ryggen fri erbjuder Jake Winston att låta honom vara med på den största stöten som Jake någonsin gjort - att sno en herrans massa pengar från Price Bank. Winston går med på detta och planen sätts i verket. Första fisken som ska dras in är Leon Ashby (John Carroll Lynch) som är VD på avdelningen för företagslån på Price Bank. Lyckas de invagga honom i säkerhet så kan de få till ett lån som sedan flyttas mellan några banker och i slutändan omvandlas till reda pengar som Jake och kollegorna delar på. För att hala in honom "raggar" de upp honom på en bar och låter honom bli en i gänget, ett gäng som är kollegor på ett påhittad företag. I deras diskussion över några drinkar och öl frågar Gordo (Paul Giamatti) vad Leon pysslar med, och när de får reda på att han jobbar på bank frågar Lily (Rachel Weisz) vilken position han har och när han berättar att han är VD flikar Miles (Brian Van Holt) in med lite dumma kommentarer:

Lily: "We haven't met anyone of your level before. VP."
Miles: "Wait, so that means it's you and then the P."
Gordo: "Give that man a Nobel Prize. Well done."
Lyssna på ljudklippet (61 kb)

I bedrägeriet ingår att Lily ska byta sida och gå till Morgan Price (Robert Forster), ägaren till Price Bank, och berätta att ett bedrägeri är på gång med honom som mål. Hon kräver hittelön, eller rättare sagt, skvallerlön och då lyder diskussionen så här:

Morgan: "And how much did you say you wanted for this finder's fee?"
Lily: "10%."
Morgan: "I studied under a Nobel Laureate of Economics at Cambridge and I think even she'd say 10 was high."
Lily: "I don't give a fuck if you studied at Marice's Academy of Wig Design. You're lucky I'm even here."
Lyssna på ljudklippet (92 kb)

Affisch för filmen Confidence

Rickard Lennartsson, Anne-Louise Kullgren

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.