Bild från filmen Diamantino

Diamantino

Diamantino (Carloto Cotta) är den populäre fotbollspelaren som har allt - populäriteten, pengarna, tjejerna. När han är på plan går allt hans väg, även om han i spelet drömmer sig bort och ser små hundvalpar som skuttar omkring på rosa moln. Det spelar mindre roll eftersom han ändå gör mål på mål, på mål. Det finns ingen stopp på honom. Tills en dag, då han från sin yacht ser en flotte med båtflyktingar komma drivande mot den portugisiska kusten. På båten finns en mor som förlorat sin dotter i vågorna på havet. Detta kastar honom ur fokus så mycket att när han nästa gång är på plan och får en chans att göra mål - mot Sverige - så byts de rosaskimrande hundvalparnas paradis ut mot blå vågor och en hemsk påminnelse om världens grymhet. Diamantino förlorar fokus, tappar bollen och faller ihop.

Då jag inte är någon hejjare på portugisiska så kan jag bara erbjuda den svenska översättningen. Om du kan portugisiska och vill hjälpa till att skriva ner vad de säger, så hör gärna av dig.

Sportkommentator: "Vi är inne på de fem sista minuterna på VM i fotboll i Ryssland 2018. Portugal är på väg att förlora med 1-0. Sverige är på väg att vinna den här unika, men så stjäl Diamantino bollen. Är det nu det händer? Kan han göra mirakelmålet, det gudomliga målet, guldmålet!"

Audio file

Diamantinos syster Natasha (Margarida Moreira) blir helförbannad då Diamantino gör bort sig i den direktsända finalen, eftersom hon inser att om han sumpar detta så kan deras perfekta, pengastinna värld gå om intet. Hon börjar till och med bråka med sin och Diamantinos pappa:

Natasha: "Vad har idioten gått och gjort nu?"
Diamantinos pappa: "Han är skadad."
Sportkommentator: "De svenska hyenornas har attackerat oavbrutet..."
Diamantinos pappa: "Det spelar ingen roll om han vinner eller förlorar."

Audio file

Vi får också se två bilder på resultattavlan där man kan se Sveriges övertag, samt de svenska färgerna.

Affisch för filmen Diamantino

Mr Cane

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.