Diamantino

Diamantino (Carloto Cotta) är den populäre fotbollspelaren som har allt - populäriteten, pengarna, tjejerna. När han är på plan går allt hans väg, även om han i spelet drömmer sig bort och ser små hundvalpar som skuttar omkring på rosa moln. Det spelar mindre roll eftersom han ändå gör mål på mål, på mål. Det finns ingen stopp på honom. Tills en dag, då han från sin yacht ser en flotte med båtflyktingar komma drivande mot den portugisiska kusten. På båten finns en mor som förlorat sin dotter i vågorna på havet.

Just Charlie

Charlie Lyndsay (Harry Gilby) är en fena på fotboll, både på planen och i dataspelet FIFA. Hans pappa Paul (Scot Williams) försöker hålla samma nivå, men får ligga i för att ha någon chans. När det är dags för en omgång så berättar hans pappa att han tränat på spelet, hustrun Susan (Patricia Potter) tror inte mycket om hans chanser:

Modern family

Avsnitt: Kids these days

Cameron Tucker (Eric Stonestreet) är inte bara studierektor på skolan han jobbar på utan han tränar också skolans fotbollslag. Till sin hjälp har han svärfar Jay Pritchett (Ed O'Neill). I avsnittet "Kids these days" har laget en tuff dag, de ligger inte bra till i matchen och Jay släpper ut lite ilska på det andra lagets maskot - en viking.

Cameron: "It's not working."
Jay: "I hate losing to a team with a Viking mascot. Hey! You died out and became Swedes! Hip-hip-hooray for socialism and seasonal depression!"

Olsenbanden möter Kungen och Knekten

Egon (Arve Opsahl) har en ny plan och förklarar den för kumpanerna Benny (Sverre Holm) och Kjell (Carsten Byhring). Den går ut på att de ska råna en advokat på hans silverföremål, men Benny har vissa invändningar mot den tidpunkt som Egon har valt:

Columbo

Avsnitt: The most crucial game

Ägaren till ett stort fotbollslag mördas och kommisarie Columbo (Peter Falk) tar sig an fallet. Han gör många besök på arenan där de spelar och i bakgrunden hör man publikens jubel och kommentatorernas snack i högtalarna:

Virgil: "With that hold on Pensky, of course, they're still way short of the first down."
Tom: "But here comes that talented toe from Sweden. Yes, here comes Swenson. The fans love him. Fourth down. His club needs three points, three points to tie. It's all up to the Swede now."

Ordinary decent criminal

Kevin Spacey har huvudrollen och spelar där Michael Lynch, en skurk i Dublin. Han har två flickvänner och en massa barn. I ett av rummen som hans barn sover i sitter en plansch med Henke Larsson i Celtic mundering. Den sitter på baksidan av deras dörr.

Starship troopers

I början av den här filmen spelas det en slags handbollsfotbollsmatch där ett par av huvudrollsinnehavarna får göra sig av med lite testosteron. Ett flertal gånger får man se hur de vrider på huvudet och visar att hjälmarna kommer från det svenska företaget JOFA.