Modern family

Avsnitt: Royal visit

Haley Dunphys (Sarah Hyland) pojkvän professor Arvin Fennerman (Chris Geere) är bjuden hem till Haleys familj på lunch. Vid bordet sitter pappa Phil Dunphy (Ty Burrell), mamma Claire Dunphy (Claire Dunphy), systern Alex Dunphy (Ariel Winter), Alexs pojkvän Bill (Jimmy Tatro) samt brorsan Luke Dunphy (Luke Dunphy). Precis innan lunchen börjar får Arvin ett telefonsamtal som innebär katastrofala följder för hans jobb som professor. Han har precis fått reda på att någon annan har motbevisat den teori som han har ägnat större delen av sitt liv åt.

The Flash

Avsnitt: The Flash is born

Barry Allen (Grant Gustin) har genom en stor explosion på en närliggande forskningsanläggning blivit bestrålad och fått superkraften att springa supersnabbt. Han tas hand om dr. Harrison Wells (Tom Cavanagh) som också var ytterst ansvarig på forskningsanläggningen. Till sin hjälp av dr. Harrison Cisco (Carlos Valdes) och Caitlin (Danielle Panabaker), och i öppningsscenen i det här avsnittet så har de två senare en häftig diskussion angående hur många insekter Barry sväljer när han är ute och springer i överljudsfart. Det ger dr. Harrison en chans att vara lite sarkastisk:

Red planet Mars

Den amerikanske vetenskapsmannen Chris Cronyn (Peter Graves) lyckas få radiokontakt med marsianer, boende på den röda planeten Mars. Han får reda på att Mars är en utopi och att jordens befolkning kan rädda sig själva genom att de åter igen börjar tro på Gud. Det leder till revolution världen över men plötsligt höjs röster om att det hela är fejkat...

Men långt innan dess, innan Chris har sänt det allra första radiomeddelandet, tvekar hans fru Linda (Andrea King) inför Chris val, och försöker övertyga honom om att inte sända det.

The big bang theory

Avsnitt: The discovery dissipation

Sheldon (Jim Parsons) har spenderat nästan tre dygn med att utföra avancerade uträkningar som mynar ut i upptäckten av hur man kan syntetisera ett nytt supertungt grundämne. Världen förundras i upptäckten och ett gäng forskare i Kina omvandlar Sheldons beräkningar till själva ämnet. Säg dock den glädje som varar - Sheldon upptäcker plötsligt ett fel i sina beräkningar och tycker efter det att han är en bedragare som bara "råkat" åstadkomma något och kan inte acceptera att det ledde till något bra.

Eureka

Avsnitt: Smarter Carter

Allisons (Salli Richardson-Whitfield) bror Marcus (Dondre Whitfield) är och hälsar på sin syster, och eftersom han är en framstående forskare, precis som Allison, är han enormt känd. När de är ute på en rundtur i staden Eureka och på forskningscentrat flockar sig forskarna runt honom och vill ha hans autograf. En ung forskare (Erin Simms) berättar följande:

The big bang theory

Avsnitt: The Speckerman Recurrence

Leonard (Johnny Galecki) kommer upp mitt i natten då han inte kan sova och hittar Sheldon (Jim Parsons) sittande i soffan.

4400

Avsnitt: The new world, part 2

När Lily (Laura Allen) vaknar upp en dag har inte bara hennes ettåriga dotter försvunnit och utvecklats till en frodig tjugoåring, utan Lily i sin tur har åldrats tjugo år. Hennes åldrande fortsätter i rask takt och inom en vecka har hennes kropp blivit lika skör och skrumpen som en 90-årings. Hennes man Richard (Mahershalalhashbaz Ali) är naturligtvis utom sig och försöker hitta alla lösningar som finns, bland annat en här som han fått tipsat:

Alien Nation: Body and soul

I framtiden har jorden fått besök från yttre rymden. De som kommer kallas "nykomlingar" och ser nästan ut som vi vanliga människor. Efter några år i karantän börjar dessa nykomlingar sakta men säkert slussas in i samhället och inom kort lever människor och nykomlingar sida vid sida.

När ett mord upptäcks på ett företag får Matt Sikes (Gary Graham) och hans nykomlingskollega George Francisco (Eric Pierpoint) fallet på sitt bord. George blir alldeles till sig då han inser vilket företag det är och vem han kommer att få träffa. Han förklarar för kollegan Matt:

The incredible hulk

För att skydda de som han älskar har Bruce Banner (Edward Norton) flytt till Sydamerika där han med otaliga tester försöker förstå sig på hur han ska bli kvitt sin förbannelse - att bli förvandlad till en grön hulk så fort han blir lite arg. Han har också tagit hjälp av en Samuel Sterns (Tim Blake Nelson) som han har hittat via internet. Vid ett tillfälle i Bruces historia blir han tvingad att uppsöka Samuel och han blir förvånad då han ser vad Samuel har gjort i sitt laboratorium. Eftersom Bruce bara skickat en liten liten mängd av sitt blod fick Samuel syntetisera det och skapa mer.

Animal

Genetikforskaren Thomas Nielsen (Andreas Wilson) är på gränsen att hitta svaret på gåtan om människans aggressivitet, varför vissa är mördare och vissa inte. I sitt laboratorium har han lyckats, via ett modifierad virus, göra en aggressiv varg lugn som en filbunke. Vargen lyckas dock smita ut genom ett fönster och springer iväg till ett köpcentrum där han blir kompis med en liten kille. Folk blir alldeles galna och ringer efter en djurrättsorganisation som kommer och skjuter vargen med en bedövningspil. Nyheten kommer på TV och Thomas inser då att det är deras varg som har smitit ut.