Victoria & Abdul

Drottning Victoria (Judi Dench) ska medverka på en middag med ett stort uppbåd av kungligheter och andra adliga personer, samt delta i möten och tillställningar hela dagen. Medan hon blir påklädd beskrivs hennes dag av en medhjälpare, Sir Henry Ponsonby (Tim Pigott-Smith):

Reign

Avsnitt: The hound and the hare

Kung Francis (Toby Regbo) har avlidit och hans änka, Maria Stuart (Adelaide Kane), behöver en ny gemål. Hennes svärmor, Katarina av Medici (Megan Follows), försöker övertala henne att gifta sig med prins Carlos av Spanien (Mark Ghanimé). Maria tvekar dock, på grund av att Carlos är masochist. Kanske finns det någon lämpligare gemål norrut?

Miss Fisher's Murder Mysteries

Avsnitt: Ruddy Gore

En skådespelerska återvänder till sin teater i form av ett spöke och vevar igång en historia av svartsjuka och mord. Miss Fisher (Essie Davis) och hennes hushållerska Dot (Ashleigh Cummings) tar sig an fallet och vid ett tillfälle sitter de och bläddrar i gamla nummer av "Table Talk", en av allt att döma fiktiv skvaller- och kändistidning. Och vad pryder omslaget på ett av numren? Jo, en bild av prinsessan Sibylla, hustru till arvfurste Gustaf Adolf av Sverige och mor till vår nuvarande kung!

Morden i Midsomer

Avsnitt: A dying art

En nyöppnad skulpturpark blir platsen för ytterligare ett mord i den lilla lilla orten Midsomer. Under mordutredningen besöks ett brittiskt gods där man i bakgrunden kan hitta väldigt intressanta tavlar och prylar... och man kan ju undra hur de har hamnat på godset.... och varför.

Downton Abbey

Avsnitt: Episode 5

Violet Crawley, Dowager Countess of Granthams (Maggie Smith) brevkniv har försvunnit och hon misstänker att tjuven är den nya trädgårdsmästarlärlingen, som befann sig i rummet, då hon upptäckte förlusten av kniven. Hon diskuterar saken med  Dr. Clarkson och Isobel Crawley och berättar också varifrån kniven kom ursprungligen...

Matador

Avsnitt: De voksnes rækker

När tyskarna inleder anfallet på Sovjetunionen sommaren 1941 börjar de arrestera kommunister i alla ockuperade länder och Danmark är inget undantag. Därför ska naturligtvis kommunisten Lauritz "Røde" Jensen (Kurt Ravn) naturligtvis också arresteras, men han lyckas undfly, tack vare en snäll polis. Ett tag blir han boende hos grishandlaren Oluf Larsen (Buster Larsen) och dennes hustru Katrine (Lily Broberg). Han anser sig dock inte kunna stanna där, vilket han meddelar vid frukosten en morgon:

Young Victoria

Eftersom drottning Victoria satt länge på tronen i Storbritannien och fick många barn omnämns detta i eftertexterna på den här storslagna filmen.

Parker Lewis

Avsnitt: Aging Gracefully

Dr. Norman Pankow (Gerrit Graham), rektor Grace Mussos (Melanie Chartoff) värste rival, vill ha loss pengar från skolstyrelsen till en ny idrottsarena i sin skola. Grace sätter sig dock på tvären som vanligt och är den här gången riktigt hårdnackad. Tillbaka på sin skola beordrar Norman sin spion Remmell (Gregory Eugene Travis) att infiltrera Santo Domingo High för att snoka reda på varför Grace är så otroligt sur och snäsig. Remmell visar sig snabbt vara av den sorten som har lite mindre IQ än alla andra genom följande diskussion dem emellan:

Elizabeth - The golden age

Elizabeth I (Cate Blanchett) sitter på sin tron och tar emot olika sändebud och grupper som kommer för att få audiens hos drottningen och det kommer då ett sändebud från Sverige, med ett frieri från Erik XIV. Som var vanligt på den tiden kom inte kungen själv utan den utsända gruppen från vårt avlånga land kom med ett porträtt av kungen. Drottningen vänstra hand, Sir Francis Walsingham (Geoffrey Rush) småpratar lite med drottningen vid sidan om:

Marie Antoinette

Marie Antoinette (Kirsten Dunst) gifts bort vid tidig ålder till Louis Auguste (Jason Schwartzman) av Frankrike för att skapa en allians mellan Österrike och Frankrike. Van vid de österrikiska sederna och vanorna blir kulturkrocken vid det franska hovet ett faktum. Att ländernas väl dem emellan läggs på Maries axlar av hennes mor gör bördan ännu tyngre. Ett barn mellan Marie och Louis hade stärkt banden mellan de båda länderna, men det är inte lätt då Louis är mer intresserad av att jaga och pyssla med att göra lås i sin lilla verkstad.