Flipped

Avsnitt: Putting clients first

De kroniskt arbetslösa Jann (Will Forte) och Cricket Melfi (Kaitlin Olsen) är självutnämnda renoveringsexperter råkar få ett uppdrag i hemmet som tillhör överhuvudet i en drogkartell. Första mötet visar hur lätt det kan vara att trampa i klaveret och göra ett dåligt första intryck. På andra sidan bordet sitter Fidelia (Eva Longoria) och Rumaldo (Andy Garcia) och är minst sagt kyliga:

Maktens män

Avsnitt: Episode #1.4

Francis Urquhart (Ian Richardson) har siktet inställt på att bli premiärminister i StorBritannien och efter mycket planerande och skickligt spel så befinner han sig i positionen att vara en av en handfull utvalda som har chans att få den posten. Dock så behöver startfältet minskas lite enligt Urquhart och han med sin medhjälpare Tim Stamper (Colin Jeavons) så börjar de beta av en efter en, tar fram skandal efter skandal från de hemliga filerna på kontoret.

Ny version av Alla Talar Svenska!

På årets näst sista dag så kom så (till sist) den nya versionen av Alla Talar Svenskas webbplats upp på internet.

Det har varit en ganska lång resa, första steget till en ny design och ny webbplats togs redan i våras och de senaste månaderna har varit fyllda med att försöka hitta och lösa alla småbuggar och småfixningar som krävdes. Men idag så tyckte jag att det var dags att skeppa iväg den.

SviF – Sverige i Filmerna - firar 10 år på webben & byter namn till AllaTalarSvenska.se

För 10 år sedan, sommaren 1997, satt jag och kollade på en videorulle tillsammans med mina kompisar och plötsligt pratar en av huvudrollsinnehavarna svenska! Det slog mig där och då att jag sett fler dylika händelser genom årens alla bra och dåliga filmer jag sett. Eftersom jag hade en massa fritid, det var ju ändå sommar, fixade jag ihop en hemsida som täckte in området - svenskar i utländska filmer. Från början hade jag inte så många rapporter, och nästan alla var amerikanska.

Frasier

Avsnitt: Maris returns

Frasier (Kelsey Grammer) har bestämt sig för att öppna en egen doktorsmottagning igen efter alla år som radioman. Hans första dag går inte så bra och vid ett tillfälle strular hans stol riktigt ordentligt. Pappa Martin (John Mahoney) är där och undrar vad han pysslar med:

Martin: "What you doin' there?"
Frasier: "Well, I'm just trying to figure out this chair from Stockholm Design. The instruction booklet alone would account for the high Swedish suicide rate."

Frasier

Avsnitt: Our father whose art ain't heaven

Niles (David Hyde Pierce) har upptäckt att hans fru Maris har bestämt att hon ska ha ett party på samma dag som Niles skulle bjudit hem lite gamla kompisar. Han är lite putt eftersom hon inte kan ställa in då hon redan beställt dit en isskultör från Sverige:

Frasier: "Well couldn't you ask her to postpone?"
Niles: "I tried. She's already flown in a sculptor from Sweden to capture her likeness in ice."