Modern family

Avsnitt: 
Royal visit

Haley Dunphys (Sarah Hyland) pojkvän professor Arvin Fennerman (Chris Geere) är bjuden hem till Haleys familj på lunch. Vid bordet sitter pappa Phil Dunphy (Ty Burrell), mamma Claire Dunphy (Claire Dunphy), systern Alex Dunphy (Ariel Winter), Alexs pojkvän Bill (Jimmy Tatro) samt brorsan Luke Dunphy (Luke Dunphy). Precis innan lunchen börjar får Arvin ett telefonsamtal som innebär katastrofala följder för hans jobb som professor. Han har precis fått reda på att någon annan har motbevisat den teori som han har ägnat större delen av sitt liv åt. Med andra ord så är han inte på topp när lunchen börjar.

På grund av en tidigare dispyt mellan Phil och Claire så tar lunchdiskussionen en tvär vändning ganska snabbt och blir en slags tävling i vem som är smartast av de två. Luke menar att det finns bara ett sätt att ta reda på vem som är smartast och det är genom att svara på de frågor som man kan hitta på de små pappersmuggarna som man ska använda till att gurgla flour med i hemmet. Och sen går det bara utför...

Luke: "How many moons does Jupiter have?"
Arvin: "Oh, is it alright if I take this one?"
Claire: "Mm-hmm."
Arvin: "27."
Luke: "67."
Arvin: "Hmm? No, that's... that's wrong. 67 is Uranus and Jupiter's 27, right, Alex?"
Alex: "Actually, no. But it's a simple mistake, though. You just flipped them."
Arvin: "Well, this is mortifying, isn't it? I have a doctorate in astrophysics. Idiot. First, some puffed-up Swedes invalidate my life's work. And then I'm bested by a little bedtime gurgle cup! I'm sorry. I'm going to need a moment. 67 moons. What an idiot."
Lyssna på ljudklippet

Modern family, avsnittet Royal visit (2018)
Originaltitel: Modern family
Adam Evertsson