The handmaid's tale

Avsnitt: Vows

June Osborne (Elisabeth Moss) håller på och flyttar in tillsammans med Luke Bankole (O-T Fagbenle) och när de håller på och tar ut möbel efter möbel så ger Luke en komplimang till June, som anspelar på hennes härstamning:

Luke: "Ooh, beautiful and strong. Must be your, uh,Swedish lineage, just..."
June: "Just so you know, I'm never moving again. Ever."
Luke: "Deal. I'll put it in the vows."
June: "Oh, yeah. We should definitely put it in the vows."

Parker Lewis

Avsnitt: Future chock

Rektor Grace Musso (Melanie Chartoff) slår ner på Parker Lewis (Corin Nemec) då hon anser att hans schema inte återspeglar hans framtid. Lewis blir splittrad då han inte direkt tänkt på framtiden och vad han tänkt sig pyssla med de kommande femtio åren. Musso ger honom ett uppdrag - att innan klockan tre samma dag ha ett nytt schema där hans kursval reflekterar hans framtid. På det lokala caféet berättar Parker för sina kompisar Mikey (Billy Jayne) och Jerry Steiner (Troy Slaten) vad som hänt och då kommer följande upp:

Children of men

Året är 2027, och inga barn har fötts på 18 år. Världen är i uppror, och krig och terrorism pågår i hela världen. I en brittisk propaganda-video visas hur olika storstäder runt om i världen drabbats av olika katastrofer och liknande.

En av städerna är Stockholm. Där går hundar runt på gatorna och äter av kött, vilket kan anses vara människor med tanke på hur läget är i några av de andra städerna.

Waterworld

I framtiden har polarisarna smält och jorden täckts av vatten. Det är hårda bud i Mellerud för alla som överlevt och Mariner (Kevin Costner) är en av få som klarar det. Tack vare en mutation har han utrustats med gälar och kan därför dyka ner djupt under vatten och samla på sig saker från tiden före översvämningarna. De säljer han på bytesmarknaden och kan sedan köpa annat, till exempel färskvatten som det inte finns mycket av nu för tiden.

Blade squad

Ett gäng unga poliser som begått mindre misstag i sin karriär har fått en sista chans inom kåren. De ska bli en ny specialstyrka som tar sig fram på rullskridskor och ha en jetmotor på ryggen så de vid speciella tillfällen verkligen kan få fart. I början av deras träningsperiod ska de göra en arrestering, men skurken sliter sig loss och springer därifrån - bara för att springa rakt ut framför en lastbil och dö. Skurkens bror Billy (Zach Ward) ser alltihopa och svär på att hämnas sin brors död.

Futurama

Avsnitt: Anthology of interest II

I avsnittet "Anthology of interest II" så tittar huvudpersonerna på professor Farnsworths TV-liknande "What if-machine". Bender undrar hur det hade varit om han hade varit människa. Således visas det i en slags hypotetisk framtidsvision, hyggligt sannolikt vad det kunde varit som. I framtidsvisionen har Farnsworth kommit på hur man gör maskiner till människor och Bender är den som blir försökskanin. Bender tvekar först, men Farnsworth slår om kontakten och vips är Bender människa. Professorn uttrycker sin glädje över experimentets framgång på följande sätt: