Bild från filmen Mean girls

Mean girls

Cady Heron (Lindsay Lohan) har bott i Afrika tillsammans med sin familj hela sitt liv och när de flyttar tillbaks till USA får hon börja på high school. Där får hon snabbt vännerna Janis (Lizzy Caplan) och Damian (Daniel Franzese). De förklarar för henne hur livet på high school fungerar och de pekar även ut "The plastics" - tjejerna som är mest inne av alla, som är snyggast och bäst. I sin iver att vilja vara häftig så kommer Cady med i innegänget, och Janis tycker att det är ett perfekt experiment. Nu har alla vanliga en spion på insidan av innegänget. Nu kan de snoka reda på vad de pratar om och alla deras hemligheter. Det dröjer inte länge förrän Regina George (Rachel McAdams), ledaren av innegänget, går bakom ryggen på Cady och raggar upp en kille som Cady blivit intresserad av. Då blir det dags för hämnd! En av hämnderna som Cady, Janis och Damian drar igång är att få Regina att gå upp i vikt. Till sin hjälp har Cady svenska Kälteen bars - en sorts chokladkaka med massa vitaminer som får dig att gå upp i vikt. De kommer på idéen när Damien hittar dem hemma hos Cady då de sitter och funderar på hämnden mot Regina:

Damien: "What are Kälteen bars?"
Cady: "They're these weird Swedish nutrition bars. My mom used to give them to the kids in Africa to help them gain weight."

Audio file

De får idén och i nästa scen presenterar Cady mellanmålet för Regina:

Cady: "They're these weird nutrition bars my mom uses to lose weight."
Regina: "Give me it. It's all in, like, Swedish or something."
Cady: "Yeah, you know, there's some weird ingredient in them that's not legal in the U.S. yet."

Audio file

Planen går bra, Regina går upp i vikt som en galning, och när det är dags för vårbal på skolan går hela innegänget, inkluderat Cady till en klädaffär för att pröva kläder. Regina får inte på sig en klänning och anklagar det svenska mellanmålet för sin viktökning. Cady förklarar att det är så de fungerar - först försvinner alla kolhydrater i kroppen och då samlar den på sig vatten:

Cady: "Well, the Kälteen bars have burned up all your carbs, and now your body's just running on water. But once the water's gone, then you'll be all muscle. It explains it all on the label."
Regina: "You know Swedish?"
Cady: "Yeah, everyone in Africa can read Swedish."

Audio file

Affisch för filmen Mean girls

Kristian Tiger, Christian Conradsson, Martin Björnsson, Magnus Andersson, Tommie Rönn, Jenna Andersson, Lukas Neiman, Elena & Galina, Tove Larsson, downcastle, Eric Pettersson. Tack till Tommie som hittade ljudklippen. Tack till Jonas Wik för språkkorrektion.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.