Stormarnas planet

Rymdskeppen SSSR Sirius, Vega and Capella är på väg mot planeten Venus för att undersöka om det skulle gå att bosätta sig på den röda planeten. Färden dit går bra och landningen likaså. När kosmonauterna ger sig ut på markytan så märker de snabbt att planeten är bebodd av stora djur, monster i våra ögon. Förhistoriska Godzillaliknande ödlor, flygödlor som terroriserar människorna och jättestora blommor som med sina tentakler försöker fånga in och äta besättningsmedlemmarna.

Till jordens medelpunkt

Sir Oliver Lindenbrook (James Mason), professor i geologi på ett universitet i Skottland, firas av sina studenter och får en lavasten med en udda sammansättning. Oliver blir jätteglad och samtidigt eld och lågor och behöver reda ut stenens sammansättning. I ett laboratorium läggs stenen i en ugn för att hettas upp.

Oliver: "Add 10cc of aqua regia. Not too fast, you know. I shall write to professor Goetaborg of Stockholm about this. He's the worlds leading authority on volcanoes."

Rymdinvasion i Lappland

I den här amerikansk-svenska samproduktionen dräller det av referenser till Sverige. Historien utspelar sig i Lappland där en lysande meteor kraschlandar efter att ha åkt nästan horisontellt med horisonten ett bra tag. Nyheten sprider sig snabbt om den och snart slänger Aftonbladet upp nyheten på förstasidan och tidningspojkarna skriker ut det vid gatuhörnen: