Bild från filmen Kill list

Kill list

Jay (Neil Maskell) lever med sin fru, Shel (MyAnna Buring) och sin son, i en engelsk förort. Jay har ett förflutet inom det militära och efter ett uppdrag i Kiev så han lever med svår post-traumatisk stress och har svårt att få jobb. För att få det att gå ihop ekonomiskt tar Jay och hans militär-kompis Gal (Michael Smiley) ett jobb av den mörkare sorten - den sorten där man dödar andra människor och får betalt för det.

Tjejen lever i ett miserabelt äktenskap där hennes man anser sig ha ont i ryggen, men det är mer troligt att det är psykosomatiskt. Hon ringer hem för att prata av sig, men möts då av mothugg hemifrån.

Shel: "...kan du, mamma kan du sluta, jag ringer ju bara för att prata av mig, jag vill ju inte att du ska säga åt mig hela tiden. Nej han är en skitbra farsa, vadå? Det är ju bara åtta månader, herregud, det måste ju bli bättre. Nej vaddå, som om det är en skitbra idé - då skulle vi flytta till Malmberget och falla ner i en grop, eller vaddå? Nej, jag vet det... jag vet inte, jag vet inte vad jag ska göra, jag pratar med honom och ingenting händer. Mamma, det är som att prata med en djävla mur..."

Audio file

De bjuder in på vänner på middag nu och i sällskapet finns Fiona (Emma Fryer) som är en ny bekantskap. På en skänk står ett foto av den svenska flickan iklädd militärkläder. Fiona undrar ifall det är hon var hon svarar:

Fiona: "Is that you?"
Shel: "Mmm. Swedish national service."
Fiona: "I didn't know they made girls do that."
Shel: "Oh, they don't, they don't. I wanted to do it. Why should boys have all the fun, ey?"

Audio file

Saker och ting går dock åt fanders, och mot slutet av filmen finner sig både Shel och Jay hotade till livet av andra legosoldater. Shel får nytta av att hon gjort lumpen då hon gömmer sig i mörket i hemmet, skruvar på en ljuddämpare på en pistol och viskar ett hot som för tankarna till filmen Lost world där Peter Stormare också svär på svenska.

Shel: "Kom era jävlar."

Audio file

Affisch för filmen Kill list

Viking Almquist

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.