Själen

Joe Gardner, en musiklärare i mellanstadiet, har länge drömt om att utföra jazzmusik på scenen och får äntligen en chans efter att ha imponerat andra jazzmusiker under en öppningsakt på Half Note Club. Men en olycka gör att Gardner hamnar i koma och hans själ hamnar i efterlivet. Där är han klassad för att stöpas om på nytt och placeras i en ny kropp, i ett barns kropp. Men Joe går inte med på det. Han ska ju precis slå igenom, blir berömd och få jazza resten av livet. Han tar helt enkelt en annan själs plats i efterlivet och får därigenom en chans att återvända till jorden.

Superhjältarna

När filmen börjar finns det många superhjältar och en av dem är Mr. Incredible (röst av Craig T. Nelson), som är superstark och i det närmaste osårbar. Han ägnar sig åt sitt jobb (att rädda världen) och trivs med det. Saken blir inte sämre av, att han gifter sig med en kvinnlig superhjälte, Elastaflickan (röst av Holly Hunter), som kan sträcka ut sin kropp nästan hur långt som helst. Strax därefter börjar folk dock ogilla superhjältarna och deras förmågor, så det hela slutar med, att regeringen förbjuder dem, så Mr.

Monsters Inc.

När Mike (röst av Billy Crystal) och Sulley (röst av John Goodman) blivit bortvisade från monstervärlden hamnar de i vår värld och träffar Den Förskräcklige Snömannen i hans grotta i Himalaya. Han visar sig vara en snäll och hygglig kille som gillar svensk lingonsylt. Han har nämligen flera trälådor i grottan, vilka är märkta "Swedish Lingonberry Jam".