Bild från filmen "Själen"

Själen

Joe Gardner, en musiklärare i mellanstadiet, har länge drömt om att utföra jazzmusik på scenen och får äntligen en chans efter att ha imponerat andra jazzmusiker under en öppningsakt på Half Note Club. Men en olycka gör att Gardner hamnar i koma och hans själ hamnar i efterlivet. Där är han klassad för att stöpas om på nytt och placeras i en ny kropp, i ett barns kropp. Men Joe går inte med på det. Han ska ju precis slå igenom, blir berömd och få jazza resten av livet. Han tar helt enkelt en annan själs plats i efterlivet och får därigenom en chans att återvända till jorden. Första steget för att komma tillbaks till jorden och en chans att hamna i sin egen kropp igen görs genom att medverka på ett så kallat "You Seminar", ett centrum där själar utvecklas och får passioner innan de transporteras till ett nyfött barn. Där ropas Joe upp av "själahanteraren" Jerry (röst av Richard Ayoade), fast då egentligen inte Joe, utan den själen som egentligen skulle vara där - Björn T. Börgensson:

Jerry: "Our next mentor is Bjorn T. Börgensson. Dr Börgensson is a world-renowned child psychologist who hasrecently awarded a Nobel Prize."
Flicka i film: "I see pain, death, destruction."
Dr. Börgensson i film: "How about now?"
Flicka i film: "A pretty butterfly."

Audio file

Det visas också några bilder från Björns liv, mer specifikt när han får sitt pris.

Affisch för filmen "Själen"

Adam Evertsson

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.