Katrin gör karriär

Katrin Holstrom (Loretta Young) har blivit tillräckligt gammal för att lämna föräldrahemmet och söka in på sjuksköterskeskolan. Det blir ett tårfyllt adjö när hon står utanför sitt hus och säger adjö till sin familj innan hon åker iväg. Familjen är antagligen invandrade svenskar då de både talar svenska och bryter ganska rejält på svenska. När Katrin kommer fram till sin mamma (Anna Q. Nilsson) säger de ömt farväl till varandra:

Maktens män

Avsnitt: Episode #3.3

Premiärminister Francis Urquharts (Ian Richardson) pressekreterare Claire Carlsen (Isla Blair) är gift med en affärsmagnat vars företag har en lägenhet bara fem minuter ifrån Westminster Abbey - perfekt ifall man vill komma iväg och bli ostörd. Nu har dock Claire bjudit in utrikesminister Geoffrey Booza Pitt (Nickolas Grace) för att diskutera den nya uppsättningen i regeringen. Geoffrey, som aldrig besökt den här lägenheten tidigare, är mäkta imponerad och anmärker på hur nära det är parlamentshuset:

Maktens män

Avsnitt: Episode #1.4

Francis Urquhart (Ian Richardson) har siktet inställt på att bli premiärminister i StorBritannien och efter mycket planerande och skickligt spel så befinner han sig i positionen att vara en av en handfull utvalda som har chans att få den posten. Dock så behöver startfältet minskas lite enligt Urquhart och han med sin medhjälpare Tim Stamper (Colin Jeavons) så börjar de beta av en efter en, tar fram skandal efter skandal från de hemliga filerna på kontoret.

Stefan Löfven spexar på The Daily Show

Hösten 2014 går till historien som en av de mest turbulenta i modern svensk politik och med Stefan Löfven vid rodret så går det lite till vänster, lite till höger. Han lät sig också bli intervjuad i The Daily Show, och lämnade en ganska oseriös och konstig eftersmak efter sig. Men vad tusan - det skämtas om IKEA, Swedish Fish, tacofredag, politik och partier i hela inslaget och det är ganska kul.

Futurama

Avsnitt: Decision 3012

Det är presidentval i New New York år 3012 och senator Chris Travers är en av de mest lovade kandidaterna som ställer upp i valet mot president Nixons huvud. Leela ställer upp som Travers kampanjledare, medan roboten Bender å andra sidan går in på Nixons sida - bara för att fajtas med ohederliga metoder. Första metoden är att gräva upp så mycket skit som möjligt om Chris Travers. Bender bryter sig in på Travers kampanjhuvudkvarter och börjar kolla igenom arkivskåpet som står där för att hitta något om senatorn, men han blir bara besviken över vad han hittar.

Den fantastiska mrs Pritchard

Avsnitt: Säsong 1 avsnitt 4

I Ros Pritchards (Jane Horrocks) politiska stab kan man hitta Beverly Clarke (Siobhan Finneran), som just nu har det lite tufft. Det är hennes födelsedag och som present ger hennes man henne skilsmässohandlingar. Hon har med andra ord haft det bättre. Hon ger sig därför ut och festar till rejält, kommer inte riktigt ihåg allt, missar att ett plan störtar i London och har grym ångest och huvudvärk dagen därpå.

Trähästen

Peter (Leo Genn), Phil (David Tomlinson) och John (Anthony Steel) är tre engelsmän som under andra världskriget hamnar i fångstläger bland många andra. De försöker sig på att fly och kommer på ett sätt att korta ner längden på den tunnel som de tänkt gräva. Om de bygger en plint, en trähäst, och ställer mitt på exercisplanen så behöver de inte påbörja en tunnel från under någon av barackerna och sparar därför tid då de inte behöver gräva en lika lång tunnel.

Brinner Paris?

Detta är den sanna historien om tyskarnas belägring av Paris och motståndsrörelsens återtagande av huvudstaden. När tyskarna skickar general Dietrich von Choltitz (Gert Fröbe) för att sätta skräck i Parisarna får det motsatt effekt. De börjar i stället planera för att återta staden och ett sätt är att frita frihetskämpen Bernard Labé (Tony Taffin). Hans hustru Françoise (Leslie Caron) sitter på ett café och pratar med Alain (Jean-Pierre Honoré) om hur det ska gå till. Hon vill naturligtvis att han ska få komma ut så snart som möjligt:

Joint Security Area

Två soldater vid gränsposteringen mellan Syd- och Nordkorea har dödats och en tredje är skadad. För att undvika krig mellan de två staterna kallas neutrala utredare in, major Sophie E. Jean (Yeong-ae Lee) med koreanska rötter men bosatt i Schweiz och den svenske kapten Persson (Herbert Ulrich). I början av filmen anländer de till militärens område där de kommer att utföra sina undersökningar och utfrågningar och man får då höra ett nyhetsinslag på koreanska som översätts med följande:

Good bye, Lenin!

Östtyskland, 1989, en månad innan Berlinmurens fall. Alexander och Ariane Kerner är två tonåringar i Berlin, vars mamma Christiane helt och hållet har gått in för socialismen och är "gift" med "fosterlandet", sedan deras pappa för flera år sedan flytt till väst. I oktober 1989 svimmar Christiane på gatan och hamnar i koma i åtta månader. Därmed missar hon murens fall och alla de händelser som påföljer. När hon vaknar upp berättar läkaren för Alex och Ariane att deras mamma inte får utsättas för några som helst påfrestningar.