Never say never again

I den här nyinspelningen av den gamla goda Bond-rullen Åskbollen så ses två svenska saker i filmen, en ganska tidigt och en i mitten. När James Bond (Sean Connery) tvingas ta in på vilohem så har han smugglat med sig Belugakaviar och annat gott i sin väska så han slipper äta groddar och morötter under hela sin vistelse. Dessutom så har han en flaska Absolut Vodka där i.

Lite senare i filmen så ses Bond knalla igenom en flygterminal och då ser man i bakgrunden loggan för flygbolaget SAS.

Agent 007 ser rött

Kerim Bey (Pedro Armendáriz) och James Bond (Sean Connery) ska döda Krilencu (Fred Haggerty) och har begett sig till en gränd utanför hans tillhåll. Kerim har två söner som är poliser och de ska gå fram och knacka på Krilencus dörr för att skrämma ut honom bakvägen. Bakvägen råkar vara genom en lucka i en vägg som pryds av en gigantisk filmaffisch för filmen "Call me Bwana" med Anita Ekberg i en av huvudrollerna. Man får se en närbild av affischen via Bonds infraröda sikte och de nämner även hennes namn.

The rock

Stanley Goodspeed (Nicholas Cage) är en kemist, specialist på kemiska stridsmedel, och en dag ombeds han vänligt men bestämt av FBI att följa med på ett specialuppdrag till gamla fängelset Alcatraz. Där har general Hummel (Ed Harris) riktat ett antal robotar med kemiska stridsmedel och kräver många miljoner i lösen för att inte skjuta av dem. Stanley följer med gamla fängelsekunden Mason (Sean Connery) och tillsammans ger de sig ut och kämpar mot terrorister. I ett av rummen på fängelset blir det skottlossning och ett par terrorister dör.