Contagion

En farsot löper över världen, och snabbt insjuknar folk och dör inom några dagar. Världen stängs ner och panik sprider sig lika snabbt som sjukdomen, samtidigt som man febrilt försöker hitta ett läkemedel för att stoppa sjukdomen. Ally Hextall (Jennifer Ehle) är en av forskarna som kämpar mot klockan i kampen om att hitta ett fungerande läkemedel. När hon tror sig ha lyckats gör hon som forskaren Barry Marshall som 1984 bevisade sin tes om att magsår orsakas av en bakterie och inte av, som man tidigare trodde, stress och kryddig mat, hon injicerar sig med det nya vaccinet.

Stay close

Avsnitt: Episode #1.7

Michael Broome (James Nesbitt) möter upp med sin flickvän Lorraine Briggs (Sarah Parish) utanför nattklubben Vipers, där hon arbetar. Lorraine har
cancer och Michael vill naturligtvis hjälpa till så mycket som möjligt, men Lorraine är inte själaglad över Michaels försök att hjälpa till.

Lorraine: "Business or pleasure?"
Michael: "A witness gave us a lead, I thought Rudy could be able identify him."

Hotet

Innevånarna i en liten stad i Nevadaöknen dör utan någon förklaring och den amerikanska militären rycker in. De kallar in ett gäng forskare som ska undersöka varför befolkningen bara har dött, knall och fall. Bland dem finns Jeremy Stone (Arthur Hill), som har ett eget forskningslabb och som berättat för amerikanska regeringen att det är tillräckligt avancerat för att undersöka dylika situationer. I en diskussion i ett senatsutskott stöts och blöts det huruvida Stone är att lita på.

ReGenesis

Avsnitt: Spare parts

David Sandströms (Peter Outerbridge) dotter Lilith (Ellen/Elliot Page) har gått och blivit kär i Mick (Mark Rendall), som tyvärr är väldigt sjuk och är på väg att dö. Mick lutar åt att han inte har någon vanlig sjukdom utan är en av många människor som klonats och nu håller på att dö i en mystisk sjukdom som bara drabbar dessa klonerna. Lilith ber sin pappa om hjälp då han jobbar just med denna sjukdom. Som bevis för att Mick inte är född på vanligt sätt utan klonad visar hon sin pappa Mich födelsebevis samt Micks mammas dödsattest.

Vita huset

Avsnitt: In this White House

Det har det anordnats en liten sammankomst mellan representanter från olika amerikanska läkemedelsföretag. Orsaken är att diskutera vad USA kan göra för de afrikanska länder där AIDS-medicinen är för dyr för att folk ska kunna köpa den. Vid en presskonferens visar den amerikanska presidenten upp sig tillsammans med en president från ett av de drabbade afrikanska länderna, Ned Nimbala (Zakes Mokae). Den afrikanske presidenten är mycket tacksam för det ordnade mötet och berättar detta via sin tolk (Michael Chinyamurindi).

Nash Bridges

Avsnitt: Shake, rattle & roll

Nash Bridges (Don Johnson) hör lite fel när Inger ska åka och hälsa på sin moster som har blivit sjuk och berättar detta för Nash och Joe:

Inger: "I've cancelled my trip, I have to go to Stockton, ja."
Nash: "Eh.. eh... eh... Stockholm?"
Inger: "No, Stockton!"