Stjärnorna blicka ned

I sin undervisning visar Davey Fenwick (Michael Redgrave) barnen i skolan hur enkelt det är att komma ihåg var Sveriges huvudstad finns. Man målar helt enkelt en ponny över hela Skandinavien och Stockholm ligger vid ponnyns höjda hov.

The rewrite

Keith Michaels (Hugh Grant) skriver filmmanus och har vunnit många och kända priser för sina verk, men har tappat stinget och börjar bli "ute" i Hollywood. För att få sin ekonomi att gå ihop måste han börja jobba som lärare, och lära andra skriva filmmanus på sina kreativa idéer. När han anländer till skolan så lyckas han bli full, förolämpa sina kollegor och inleder sedan ett förhållande med en av sina elever. När verkligheten hinner ikapp honom och han ställs inför ultimatumet att lämna skolan eller bli dragen framför en etisk kommitté så har han inte direkt en bra dag.

Sex education

Avsnitt: Episode #1.7

Ola Nyman (Patricia Allison) ska börja på Moordales skola och vid besöket hos rektorn tillsammans med pappa Jakob Nyman (Mikael Persbrandt) stöter hon på Otis (Asa Butterfield) vars mammas badrum snickar-Jakob nyligen gjort om. Det snabba mötet i korridoren mynnar ut i att Otis bjuder Ola på kvällens skolbal, men innan dess surnar pappa Jakob till lite:

Booksmart

Sista kvällen innan de går ut skolan inser de två plugghästarna Amy (Kaitlyn Dever) och Molly (Beanie Feldstein) att de borde pluggat mindre och haft lite roligare. De bestämmer sig för att ta igen fyra års festande på en kväll. Saker och ting går liiiiite över styr och folk råkar illa ut, singlar blir ihop, par går isär, sanningar kommer fram och lögner ställs på sin spets. Amy, som är gay, hittar en frände i Hope (Diana Silvers) och de skapar lite hetta tillsammans inne på en toalett i ett av husen som de festar i.

Stranger things

Avsnitt: The body

Det är i början av 1980-talet och Will Byers (Noah Schnapp) har försvunnit från jordens yta. Han antas vara död, men hans vänner Mike Wheeler (Finn Wolfhard),  Lucas Sinclair (Caleb McLaughlin) och Dustin Henderson (Gaten Matarazzo) tror att
han fortfarande lever. När de letar efter honom så finner de en fåordig flicka (Millie Bobby Brown) , med övernaturliga krafter. Hon kallar sig Eleven och har flytt från ett labratorium och är ovan vid världen utanför.

Cougar town

Avsnitt: Love is a long road

Travis (Dan Byrd) ska gå ur skolan och hans pappa Bobby (Brian van Holt) vill hitta på något riktigt speciellt för att fira det hela. Han kommer dock inte på något och blir mer och mer desperat ju närmare skolavslutningen det lider. Han sitter vid bardisken och diskuterar det hela tillsammans med bästa vännen Andy (Ian Gomez) och Tom (Robert Clendenin). Samtalet blir mer och mer filosofiskt och Andy drar följande anekdot som antagligen är hämtad från hans eget liv.

Fresh Prince i Bel-Air

Avsnitt: The alma matter

När Will (Will Smith) får, mot all förmodan, ett erbjudande om att få en studieplats på Princeton blir farbro Phil (James Avery) mäkta imponerad. Han trodde helt enkelt inte att Will skulle kunna göra ett sådant intryck på antagningskonsulenten.

Isprinsessan

Casey Carlyle (Michelle Trachtenberg) och Ann (Amy Stewart) är inte de mest eftertraktade tjejerna i skolan utan satsar mest på skolarbetet. Därav Anns kommentar när de går igenom korridoren och ser alla andra häftiga tjejer som blir bjudna på partaj hit och dit:

Ann: "Figure out how to get us invited to even one party and you win the Nobel."

Familjepappan

Avsnitt: Fast times at Buddy Cianci Jr high

Brian har fått börja undervisa skolans gangstrar och mitt under en lektion kommer familjepappan Peter instormande i klassrummet. Han kommer i nån fluffperuk och morgonrock och tillhörande tofflor och är väldigt exalterad och utbrister till Brian:

Peter: "Jack! Twins! Swedish! My Place! Now!"

Greek

Avsnitt: Multiple choice

Den nördige collegestudenten Rusty (Jacob Zachar) sitter och pluggar inför en svår tenta när hans klämkäcka flickvän Jen K (Jessica Rose) kommer in och undrar om han vill följa med och äta lite svensk mat.