Chernobyl

Avsnitt: Please remain calm

Tjernobyl kommer för alltid att vara förknippad med kärnkraftskatastrofen 1986, och i tv-serien med samma namn beskrivs händelserna på ett dramatiserat sätt. I centrum står, förutom själva kärnkraftverket politikern Boris Shcherbina (Stellan Skarsgård) och vetenskapsmannen Valery Legasov (Jared Harris). Shcherbina försöker hantera situationen så gott det går, det vill säga, försöker hålla den begränsad, såväl till utsläpp som att försöka gömma undan att det ens har hänt.

Kingsman: The Secret Service

Den ondskefulle Valentine (Samuel L. Jackson) har kommit på ett sinnrikt sätt att ta över världen, som går ut på att dela ut gratis SIM-kort till folks telefoner så att de kan ringa gratis. Sagda SIM-kort kommer på en given signal att börja sända ut en radiovåg som får folk att börja slåss mot varandra. Allt detta sker medan en liten klick människor - de som har råd - kan sitta lugnt och titta på. Men för att alla ska få de här SIM-korten så behöver ju Valentine få ut dem i världens alla länder, utan att stöta på patrull när det kommer till undersökningar. lagar och annat.

The Emoji Movie

I din telefon finns en egen värld. Gömd i meddelande-appen ligger Textopolis, en storstad där alla dina emojis bor. I denna värld har alla invånare enbart ett ansiktsuttyck – alla utom Gene (T.J. Miller, svensk röst av Daniel Norberg), en uttrycksfull emoji född utan filter och med förmågan att visa en rad olika känslor, vilket han kämpar emot på alla sätt och vis. Han misslyckas naturligtvis och sätter igång en dominoliknande historia som kan leda till att telefonen får en fabriksåterställning - en telefons motsvarighet till en apokalyps.

Stolen

Will Montgomery (Nicolas Cage) har hamnat i bråk med sin forna brottskollega Vincent (Josh Lucas) som har kidnappat Wills dotter Alison (Sami Gayle) och nu måste Will skaffa fram 10 miljoner dollar inom 12 timmar, annars dör Alison. I samma stund jagas han också av FBI, bara för att göra saken värre. Will är helt utom sig, men ringer en annan bankrånarkollega, Riley (Malin Akerman) för att söka hjälp. För att ingen ska förstå vad han säger så pratar han i kod med Riley, och inte vilken kod som helst - svenska!

The big bang theory

Avsnitt: The barbarian sublimation

Av en slump råkar Sheldon Cooper (Jim Parsons) visa Penny (Kaley Cuoco) hur man spelar ett onlinespel och Penny fastnar så till den milda grad att hon ringer Sheldon stup i kvarten för att få råd och tips om hur man dödar slottsvakter, hur man letar efter skatter och allehanda andra tips. Till slut går det Sheldon på nerverna och han undviker hennes samtal. Vid ett tillfälle ringer Penny mitt i en diskussion mellan Sheldon och hans forskarnemesis Leslie Winkle (Sara Gilbert):

2 1/2 män

Avsnitt: Can you feel my finger

Dagen börjar bra för Charlie Harper (Charlie Sheen), men ett telefonsamtal ger honom skrämselhicka. En hysterisk kvinna ringer till honom och berättar att hennes mens är sen. Han finner sig dock snabbt och berättar hur hon ska göra för att säkert få reda på om hon är gravid eller inte:

Simpsons

Avsnitt: Lost Verizon

När Bart råkar hitta Dennis Learys mobiltelefon använder han den i stort sett dygnet runt och ett av sina hyss är att busringa till barer runt om i världen, däribland en bar i Sverige. När Bart ringer de olika barerna zoomar en kamera in på barerna och den som ligger strax utanför Stockholm heter Inga-Bar Beerman's.

Stoned

I filmen om Brian Jones liv dyker det upp ett par kopplingar till Sverige, mycket tack vare Brians flickvän Anna Wohlin (Tuva Novotny) som han var ihop med då han dog. Eftersom filmen börjar med att man får se Brians lik i en pool kommer ett par nyhetsrapporter där man får höra följande:

Nyhetsuppläsare: "About midnight Jones went for a swim with his Swedish girlfriend Anna Wohlin and another friend, mr Frank Thorogood. The cause of death is unknown."

Roswell

Avsnitt: It's too late and it's too bad

Liz (Shiri Appleby) fortsätter med att undersöka sin teori om att Alex (Colin Hanks) blivit mördad, men avsnittet börjar som vanligt med att Maria (Majandra Delfino) berättar vad som hänt i de tidigare avsnittet. Eftersom Alex sägs ha varit i Sverige berättar hon naturligtvis detta:

Maria: "Ok, what you need to know about Alex is that he loved life. He loved it. He played the bass. He traveled. He had just gotten back from his trip to Sweden only a couple of months ago, and he had his whole life ahead of him."

Vanilla sky

Den framgångsrike förläggaren David Aames (Tom Cruise) är på väg till jobbet i sin jättefina bil då telefonen ringer. Han har den i handskfacket och öppnar det. I den ligger en Ericsson R380 World med 9 samtal missade från sin tidning Rise Magazine.