Bild från filmen The Emoji Movie

The Emoji Movie

I din telefon finns en egen värld. Gömd i meddelande-appen ligger Textopolis, en storstad där alla dina emojis bor. I denna värld har alla invånare enbart ett ansiktsuttyck – alla utom Gene (T.J. Miller, svensk röst av Daniel Norberg), en uttrycksfull emoji född utan filter och med förmågan att visa en rad olika känslor, vilket han kämpar emot på alla sätt och vis. Han misslyckas naturligtvis och sätter igång en dominoliknande historia som kan leda till att telefonen får en fabriksåterställning - en telefons motsvarighet till en apokalyps.

Tillsammans med vännerna Hi-5 (James Corden, svensk röst av Anton Körberg) och Rebella (Iliana Glazer, svensk röst av Pernilla Wahlgren) ger han sig ut på en app-upptäcktsfärd genom telefonens olika program på jakt efter koden som kan fixa honom.

På sin väg till räddningen passerar han genom en mängd olika appar som placerar honom i mer eller mindre livshotande och underhållande situationer, och två av apparna han passerar är svenskutvecklare - Candy Crush och Spotify.

I Candy Crush hamnar Gene högst upp på spelbrädet där spelet misstar honom för en gul godis, och det är upp till Hi-5 och Rebella att matcha tre genom spelplanen så att Gene kan komma längst ner och bli fri. De lyckas naturligtvis, bara för att en liten stund senare råka bli av med Hi-5 som hamnar i en raderad app som i sin tur hamnar i papperskorgen på telefon. För att ta sig dit tar Rebella och Gene en genväg genom Spotify-appen, då det går väldigt snabbt att medelst en båt glida fram på ljud-vågorna mot sitt mål.

Lite bilder från filmen visar Genes situation när han sitter fast i Candy Crush samt "segelturen" som han och Rebella tar i Spotify samt när de lägger till i andra änden av ljudvågorna de fart fram på.

Affisch för filmen The Emoji Movie

Adam Evertsson

Emojifilmen

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.